Naar een uitvoering van de Matthäus Passion met Rotary Oudewater

Op zondag 20 maart voert het Amsterdams Studentenkoor in het Groene Hart de Matthäus Passion van Johann S. Bach uit. Locatie is de Sint Franciscuskerk in Oudewater. Het Studentenkoor Amsterdam wordt ondersteund door zes uitstekende solisten, het Nieuw Amsterdams Kinderkoor en strijkorkest Lundi Bleu. Drie Rotaryclubs in de regio (Oudewater, Schoonhoven en Woerden Oude Rijn) zorgen met veel vrijwilligers voor de organisatie. De opbrengst van de Matthäus-uitvoering gaat naar vluchteling-studenten in het Groene Hart. Toegangskaarten kosten € 35,-, inclusief een pauzedrankje. Het concert begint om 14.30 uur (kerk open vanaf 14.00 uur) en eindigt rond 18.00 uur. Kaarten zijn per mail te bestellen bij mpassiongroenehart@gmail.com.

Grote bezetting

De Matthäus in Oudewater wordt op 20 maart, Palmzondag, uitgevoerd met een grote bezetting. Het vermaarde Studentenkoor Amsterdam, gedirigeerd door Servaas Schreuders, komt naar Oudewater met ruim zeventig zangers. Ze worden versterkt door dertig zangertjes van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Zes solisten zijn gecontracteerd voor de solopartijen: Scott Wellstead (evangelist), Rick Zwart (Christus), Varvara Tishina (sopraan), Eline Welle (alt), Tigran Matinyan (tenor) en Michael Wilmering (bariton). De instrumentale ondersteuning is in handen van strijkorkest Lundi Bleu (veertig muzikanten) en organist Jaap Zwart.

Samen staan zij garant voor ontroerend mooie muziek in een sfeervolle kerk in het Groene Hart.

De Sint Franciscuskerk staat aan de Kapellestraat 13 in Oudewater. Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis.

Opbrengst naar vluchteling-studenten

De opbrengst na aftrek van kosten van deze uitvoering gaat naar vluchteling-studenten in het Groene Hart via de Stichting voor vluchteling-studenten UAF. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen bij hun studiekeuze en begeleidt hen tijdens hun studie en zoektocht naar werk. De stichting helpt de studenten met het ontwikkelen van hun taal- en studievaardigheden en organiseert trainingen en netwerkbijeenkomsten.

Voor de drie Rotaryclubs (Woerden Oude Rijn, Schoonhoven en Oudewater) past het organiseren van deze uitvoering van de Matthäus Passion en het goede doel dat eraan verbonden is in hun eigen doelstelling: er samen zijn voor de gemeenschap. Rotary-leden helpen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. De drie serviceclubs in het Groene Hart, met als leden maatschappelijk betrokken professionals, maken deel uit van een internationaal Rotary-netwerk.

Voor meer informatie: www.studentenkooramsterdam.nl; www.nieuwamsterdamskinderkoor.nl; www.lundibleu.nl; www.uaf.nl; www.rotary.nl

Bron: Rotary Oudewater | 5 februari 2016
Bij de foto: Studentenkoor Amsterdam voert op 20 maart de Matthäus Passion uit in Oudewater

Geef een antwoord