Het Neva Ensemble uit Sint Petersburg komt ook naar Oudewater

Het bij velen reeds bekende Neva Ensemble geeft op vrijdag 15 december 2017 een concert in de Ontmoetingskerk aan de Westsingel 2, te Oudewater, aanvang 20.00 uur. Van begin december tot half januari verzorgen zij door heel Nederland een groot aantal optredens.

Het Russische kleinkoor van twee zangeressen, drie zangers en een pianiste zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde Russische componisten.

Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva Ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties. Naast de concerten, werken zij ook vaak mee op de zondagmorgen aan kerkviering en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk.

Dit gezelschap keert elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar Nederland. Zij ontvangen zeer veel waardering voor hun, op geheel eigen wijze, gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de media-aandacht.

Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan hen besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van het concert staan de zangers zelf aan de ingang van de zaal om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

Bron: Stichting Podium Oudewater | 19 november 2017

Geef een antwoord