Nieuw: Jeugdorkest Oudewater!

Op 23 maart start Muziekhuis Oudewater met een gloednieuw jeugdorkest. Het ontwikkelen van eigen vaardigheden op een instrument is belangrijk en leuk, maar het is nog veel leuker om dit samen te doen.  En dat kan nu!

Sinds september 2016 worden er instrumentlessen gegeven in Muziekhuis Oudewater. Veel kinderen volgen sinds de start van dit eerste seizoen privélessen op verschillende instrumenten. Nu is het tijd om deze leerlingen een nieuwe stap in hun muzikale ontwikkeling te bieden. Daarom start het Muziekhuis op 23 maart met het Jeugdorkest Oudewater. In dit orkest zijn alle instrumenten welkom, van pop tot klassiek. Ze zijn uiteraard ook van harte welkom als ze geen leerling zijn van het Muziekhuis, maar al wel een jaar of langer les hebt op een instrument.

Samen spelen: wel zo aardig!

MOJeugdorkest_2018_A5_poster_FBDe cursus wordt afgetrapt met een open les op vrijdagavond 23 maart in het Muziekhuis Oudewater, Kapellestraat 39 voor iedereen tussen de 11 en 17 jaar met de nodige ervaring van 19.45 tot 21.15 uur.

Binnen Jeugdorkest Oudewater leren de leerlingen samen spelen, naar elkaar luisteren, luisteren naar een dirigent en leren zij van elkaar over andere instrumenten. Het jeugdorkest staat onder leiding van dirigent Patrick de Heus.

Dirigent Patrick de Heus

Patrick zijn hart ligt bij de blaasinstrumenten en het dirigentschap. Vanaf het jaar 2000 heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd, waaronder het jeugdorkest van muziekvereniging Crescendo uit Krimpen aan de Lek, het jeugdorkest van brassband Schoonhoven, het Maasdijkse Harmonie EMM en fanfare Wilhelmina uit Zwammerdam. Sinds 2007 dirigeert hij het Goudse Stedelijke Harmonie Caecilia. Patrick is in 2016 begonnen als muzikaal en artistiek projectleider. Zo coacht en begeleidt hij mensen met hun talentontwikkeling, zet hij zich in om de muziekeducatie in het basisonderwijs te stimuleren en coacht hij de docenten.

Bron: Muziekhuis Oudewater | 19 maart 2018

Geef een antwoord