Nieuwbouw Mariaschool geopend

De nieuwbouw van de Mariaschool in Oudewater werd afgelopen vrijdag officieel geopend. Het nieuwe gedeelte werd 5 januari al in gebruik genomen, maar vrijdag was het feest op school.

De opening werd verricht door allemaal ‘Pieten’; directeur Piet Smits, burgemeester Pieter Verhoeve en leerling van groep 1 Pieter van Slingerland. Met tromgeroffel van kinderen van de bovenbouw werd het openingsceremonieel aangekondigd.

Schoollied

De schoolvlag werd gehesen, het schoollied luidkeels gezongen en toen mocht Pieter van Slingerland de knoppen van de hoogwerker bedienen waardoor de directeur en de burgemeester het bord met de naam van de school konden onthullen. Het jongetje had bijna niet geslapen van de spanning, maar volbracht trots zijn taak.

De Mariaschool is blij met haar nieuwe onderkomen. Het nieuwe gedeelte heeft twee ruime lokalen voor de twee kleuterklassen. Op de begane grond is er een flexibele ruimte die geschikt is als speellokaal, voor overblijven en allerhande activiteiten voor de onder- en bovenbouw.

Op de bovenverdieping van de nieuwbouw is een prachtige gymzaal die ook via een eigen ingang voor buitenstaanders te huur zal zijn. Juffrouw Lisette van Zandwijk is blij met haar nieuwe onderkomen. “De klassen zitten weer goed vol en het is heerlijk om in de nieuwe lokalen te werken.”

Feestprogramma

De kinderen hebben een feestprogramma met workshops en een patatje als afsluiting die dag. Voor genodigden is er ‘s middags een receptie en ’s avonds kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de nieuwe school.

Op de glazen verbindingsgang tussen het oude en nieuwe gedeelte van de Mariaschool staan de woorden ‘Ik ben, jij bent en wij zijn’ geschreven. Het zal opgevrolijkt worden met zelfportretten die tijdens de workshop deze dag zijn gemaakt want “Ik was erbij”!

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 10 februari 2015 

Geef een antwoord