Nieuwe fietsroutekaart door het groen

De jubilerende stichting Struinen en Vorsen vierde afgelopen zaterdag haar feestje in Pannenkoekenhuis Midden Op ’t Landt in Benschop. Zo’n 150 ondernemers uit het Groene Hart kwamen hier bij elkaar.

Grondlegger Jan van der Werf noemde het één grote familie. Stichting Struinen en Vorsen is uitgegroeid tot een netwerkorganisatie waarin allerlei agrariërs hun weg proberen te vinden om hun producten en diensten te promoten. De vele streekproducten en mogelijkheden om te recreëren of te overnachten bij een B&B bij agrariërs zijn inmiddels zeer divers. Stichting Struinen en Vorsen promoot de vele mogelijkheden door een website en wandel- en fietsroutes uit te zetten. De nieuwe fietsroutekaart werd op deze middag overhandigd aan de burgemeesters van de gemeenten die op deze routekaart staan.
De kaart behelst ruim 212 kilometer fietsplezier en nodigt uit om eens lekker een fietstocht dicht bij huis te maken. Er zijn diverse routes in de regio Schoonhoven – IJsselstein – Lopik – Montfoort – Oudewater – Haastrecht. Zo is er een Bourgondische route, een Geelbuikroute, een Kastelenroute, een Safariroute en een Rivierenroute. Stuk voor stuk de moeite waard om te genieten van de mooie natuur in het Groene Hart en in de geschiedenis ervan te duiken. De burgemeesters van IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater waren het er unaniem over eens dat hiermee ‘Deze mooie streek beter op de kaart staat’.
De fietsroute neemt je mee naar Struinpunten voor een activiteit of een Vorspunt voor het streekverhaal. De routes zijn ook te downloaden op een smartphone met GPS. Via de website van Struinen en Vorsen kun je ook de routes uitprinten en allerlei informatie vinden.
De fietsroutekaart is tot stand gekomen door samenwerking tussen Streekadvies ’t Lage Land, Platform Utrechtse Waarden waarin Provincie, gemeenten en Hoogheemraadschap samenwerken, en het routeteam van Struinen en Vorsen. De verschillende activiteiten van Stichting Struinen en Vorsen zijn ook te volgen via Facebook.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort-Oudewater I 17 april 2018

Geef een antwoord