Nieuwe verwijsborden helpen toeristen aan geschikte parkeerplaats in Oudewater

De gemeente heeft maatregelen getroffen om de parkeerdruk in de binnenstad te verminderen. Nieuwe verwijsborden leiden toeristen naar de parkeerterreinen aan de Waardsedijk en het Plesmanplantsoen.

De Onafhankelijken en het CDA hebben in ‘Betrokken Besturen’- het coalitieakkoord 2014-2018 – uitgesproken dat zij de inrichting van de binnenstad willen verbeteren. En dan vooral waar het gaat om geparkeerde auto’s. De ingebruikname van een nieuw verwijssysteem naar twee grote parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, markeert de start van het verminderen van het autoverkeer in de stad.

Wethouder Bert Vermeij: ,,Wie nu met de auto Oudewater binnenrijdt komt via de borden terecht op de grote parkeerplaats aan de Waardsedijk. En als de gemeenteraad op 10 juli met het collegevoorstel instemt, dan komt daar binnenkort de parkeerplaats aan het Plesmanplantsoen bij. Die telt nu 24 plaatsen. Deze parkeercapaciteit willen we minimaal verdubbelen. Door deze aanpassingen voorkomen wij rondrijden door de stad van toeristen die een parkeerplek zoeken.’’

Tot op heden leidden borden bezoekers naar het Gasplein en straten die tegen het centrum aanliggen. Die plekken zijn meestal in gebruik bij de bewoners van de binnenstad. Door de gewijzigde aanduiding van parkeerplaatsen, past de gemeente ook de bewijzering voor voetgangers van de parkeerplaats naar het centrum aan.

Gemeente Oudewater | Donderdag 10 juli 2014

Geef een antwoord