Nieuwjaarsreceptie Gemeente Oudewater

Het was weer een drukte van belang op vrijdag 5 januari 2018 om 16.00 uur.  De nieuwjaarsreceptie heeft weer veel mensen naar ons mooie sfeervolle stadhuis gebracht. Dit jaar was het drukker dan ooit! Elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar en gezellig met elkaar praten met een drankje en een hapje. Vrolijke, vriendelijke mensen allemaal. In de lokale politiek is dat wel eens anders en daar refereerde onze burgervader, Pieter Verhoeve, dan ook naar in zijn speech. Een speech trouwens waar hij weer eens echt zijn best op had gedaan. Maar zo kennen we hem dan ook: scherp, maar niet onvriendelijk. Gelardeerd met een stukje vaderlandse geschiedenis en de nodige humor erin.

Natuurlijk kwam politiek gezien het bewogen jaar 2017 nog langs: twee wethouders vertrokken (in een hele korte tijd), een onderwerp als het zwembad stond 20 jaar geleden ook in de belangstelling (een never ending story), evenals de situatie rondom de Westerwal. De financiële tekorten, de staat van de Marktbrug en de kade langs de Linschoten. De vergrijzing speelt ook in Oudewater een rol, een lichte daling van het aantal inwoners is te verwachten in de komende 10 jaar.

De burgervader had twee vragen bedacht als hij terugkeek op de lokale politiek en  de journalistiek:
– Waarom zijn onze gesprekken en het taalgebruik zo grof?
– En waarom duren onze gesprekken altijd zo lang?
Daar had onze burgemeester, naar mijn mening, wel een puntje. Of eigenlijk een behoorlijk punt! Een mooi item om daar eens goed over na te denken en op een andere manier mee om te gaan vanaf NU. Een mooie gedachte bij het begin van het jaar 2018!

Twee nieuwe wijkagenten werden nog aan ons voorgesteld: Atie de Waard-Papilaja en Michel Chedi . Ze hebben er allebei erg veel zin in: uit Rotterdam en uit Den Haag. Twee collega’s uit deze steden, lijkt me een mooie match! We gaan het meemaken.

Natuurlijk ook positieve berichten: nieuwe en jonge mensen in de gemeenteraad, het ambtelijk apparaat tussen Oudewater en Woerden loopt steeds beter. Dat kon zelfs de aanwezige burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, bevestigen! Binnenkort wordt er gesproken tussen de gemeenten Oudewater, IJsselstein en Montfoort over het buitengebied.

Het ondernemerschap, de vrijwilligers, het fantastische cadeau in de vorm van de ijsbaan van André Groen werd genoemd. Maar ook de beste schoonmaakster van Nederland werd naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. En als er dan – staande de nieuwjaarsreceptie- ook een nieuwe inwoner is geboren en dat is dan ook nog eens het eerste kleinkind van Corrie en Wil van der Heiden, dan mogen we dat toch alles bij elkaar een mooie nieuwjaarsreceptie noemen.

De burgemeester eindigde met de woorden, die ook door Willem van Oranje werden gezegd: “Wij houden ons staande in woelige baren. Vrij en onverveerd!”

Bron: Oudewater.net | 5 januari 2018
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto: Gemeente Oudewater

3 thoughts on “Nieuwjaarsreceptie Gemeente Oudewater”

 1. Aad Kuiper zegt:

  Mooi geschreven Gerdine!
  En inderdaad een mooie toespraak.
  Goede vragen ook, maar vind maar eens een echt afdoend antwoord!
  Succes!

 2. Corrie en Wil van der Heiden zegt:

  Het was geweldig om dit geboorte bericht van onze kleindochter met alle aanwezigen te kunnen delen.

  1. Wijkagenten Oudewater zegt:

   Wat een mooi nieuws Corrie en Wil en wat een timing! Nogmaals gefeliciteerd. Geniet van jullie kleindochter.

Geef een antwoord