Ondernemers Oudewater redden hotel-restaurant Abrona: ‘Dit is fantastisch!’

OUDEWATER – Het Oudewaterse hotel-restaurant Abrona, waar mensen met een verstandelijke beperking in een veilig omgeving werkten, maakt een doorstart. Een groep lokale ondernemers heeft het pand aan de Broeckerstraat gekocht.

Ook in de toekomst blijft de horecazaak een plek waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt kunnen blijven werken. Abrona gaat verder onder de naam Broeck Oudewater., Grand Café en Hotel.

Eerder dit jaar kondigde de gelijknamige zorgorganisatie Abrona aan te stoppen met het hotel-restaurant. Dat voornemen leidde tot grote zorgen. Niet alleen bij werknemers, ook in de lokale politiek. Wethouder Duindam reageerde ontstemd over het mogelijke verdwijnen van de werkplek, maar is nu blij met het resultaat van het doorstartproces, evenals de betrokkenen van de vastgoed combinatie van Oudewaterse investeerders.

De doorstart is heel goed nieuws voor de oud-medewerkers (sinds corona is de dagbesteding dicht) van Abrona. “We hadden niet verwacht dat dit zou lukken”, zegt Anouk Six. Haar autistische zus Milou werkte lange tijd in Abrona en haar vader is één van de ondernemers die de doorstart mogelijk heeft gemaakt.

“Het was heel spannend”, zegt Anouk. “Er waren plannen voor een Polenhotel of een grote keten. Maar dit is fantastisch!”

Droom

Horecaondernemers Don Janmaat en Jamie de Jong gaan Broeck leiden. “We hadden altijd al de droom een hotel te starten”, zegt Janmaat. “Dat wilden we als we ongeveer 40 jaar zouden zijn. Maar we zijn nu eind 20 en onze droom komt nu al uit.”

Ervaren zorgprofessional John Vork zal de dagbesteding gaan managen.

Bron: RTV Utrecht |Oudewater.net vrijdag 13 november 2020

 

Geef een antwoord