Ons Statenbad ook aankomende zomer weer open

Na de zomers van 2013 en 2014 neemt de Stichting Beheer Zwembad Oudewater (SBZO) ook dit jaar het beheer en de exploitatie van Ons Statenbad weer voor haar rekening. Dat zijn de stichting en gemeente met elkaar overeengekomen.

Wethouder Bert Vermeij is blij met de coöperatieve houding van SBZO. ,,De stichting heeft er met hulp van veel vrijwilligers voor gezorgd dat Oudewaternaren konden blijven zwemmen. Het getuigt van een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat deze betrokken inwoners en ondernemers ook in 2015 de schouders er weer onder willen zetten. Daar heb ik veel waardering voor.’’

Zowel burgemeester en wethouders als de SBZO moeten nog een slag om de arm houden. De gemeenteraad moet namelijk nog geld beschikbaar stellen. Dat besluit valt op 12 februari aanstaande. Het gaat om maximaal € 50.000. Dat is nodig voor het onderhoud van de verouderde installaties en machines. ,,Uiteraard proberen wij de kosten voor onze gemeenschap zo beperkt mogelijk te houden,’’ zegt Pim van Baaren namens de SBZO.

Voor de exploitatie van het zwembad ontvangt de SBZO € 125.000. Met dat bedrag heeft de gemeente rekening gehouden in haar begroting voor dit jaar.

Bron: Gemeente Oudewater | 20 januari 2015

Geef een antwoord