Ontlading groot bij Diede de Groot na winst Australian Open: ‘Stond te trillen’

OUDEWATER – Na een jaar met nauwelijks toernooien door corona is rolstoeltennisster Diede de Groot het nieuwe Grand Slamseizoen meteen klinkend begonnen met een overwinning op de Australian Open. “Als je bedenkt hoeveel dingen voor ons georganiseerd zijn om dit überhaupt mogelijk te maken, dan is het heel bijzonder om nu de titel in handen te hebben.”

Het had nogal wat voeten in de aarde voordat er getennist kon worden op het hardcourt in Melbourne. Spelers gingen er half januari al naartoe en moesten daarna nog twee weken in quarantaine.

In die periode mochten ze vijf uur uit de kamer. Daarna volgden twee voorbereidingstoernooien in tien dagen en ze moesten ook nog fit blijven om te presteren op het hoofdtoernooi. “Het was best wel een heftige periode met uiteindelijk een heel mooi resultaat”, zegt De Groot.

Bijzondere finale

Ze won het enkelspel in Australië al twee keer eerder, maar voor deze zege moest ze diep gaan. In de finale vannacht in Melbourne versloeg de Nederlandse nummer een van de wereld de als tweede geplaatste Japanse Yui Kamiji uiteindelijk in drie sets: 6-3, 6-7, 7-6.

Bron, filmpje en vervolg: RTV Utrecht | Zaterdag 20 februari 2021

Geef een antwoord