Ook Oude Ambachtenmarkt in Oudewater groot succes

Na een bijzonder geslaagde aftrap van een heel jaar feesten in Oudewater gisteren, lijkt de Oude Ambachtenmarkt  op de tweede dag, terwijl die pas halverwege is, ook een groot succes te worden.

Opening

Afgelopen vrijdag werden de leskisten door historische figuren, die in de loop van de geschiedenis op de één of andere wijze met Oudewater verbonden waren, op alle scholen overhandigd. De eerste handeling in het kader van ‘Ouderater 750 jaar Stad’. Daarna volgde een lange mars voor alle basisschoolleerlingen naar de voetbalvelden van UNIO waar ze allemaal op een foto werden geplaatst: een mooi plaatje. Na de ‘Nacht van de geschiedenis’ – dit jaar nog mooier en beter dan het voorgaande – en het uitverkochte openingsdiner volgde een perfect georganiseerde openingsavond. Alle hulde voor de organisatie.

Oude Ambachtenmarkt

En dan vandaag de Oude Ambachtenmarkt. Hij lijkt nu al geslaagd. Vanochtend prima weer, een gezellige sfeer, opvallende kraampjes met enorm veel verschillende beroepen. Van beul via mandenmaker tot aan zilversmid. Honderdvijftig beroepen, heb ik me laten vertellen; ik wil het geloven!

Carillon

Daarna verrast door prachtige orgelklanken. Het door de Stichting Mooyman-MARTENS aangeboden en door Gildas Delaporte gecomponeerde stuk maakte diepe indruk op alle aanwezige luisteraars. De componist werd geïnspireerd door dit jubileum en noemde het ‘Miroir dans des vieilles eaux’, het werd op een prachtige wijze uitgevoerd door de stadsbeiaardier zelf, twee trompettisten, een trombonist, een hoornist en – vanaf het kerkplein – een harpist. Het blijkt een gehoorstrelend cadeau voor de jarige stad. Voor wie het heeft gemist: op 4 juli wordt het nogmaals uitgevoerd!

Geef een antwoord