Op adem komen bij rustpunten in Oudewater

Lekker fietsen door het Groene Hart en onderweg even afstappen voor een kop koffie of thee met een versnapering, een toiletbezoek organiseren of de voorband oppompen. Dat kan nu bij 25 ‘Rustpunten’ in het Groene Hart. Onder andere bij de familie Hoogenboom aan de Damweg in Oudewater.

Rustpunten in Oudewater officieel open

Gedeputeerde Bart Krol heeft afgelopen week officieel de 25 nieuwe Rustpunten in Utrecht West in gebruik genomen. Hij deed dat symbolisch door het bordje ‘open’ te plaatsen bij de nieuwe rustpuntlocatie van de familie Hoogenboom aan de Damweg in Oudewater.

Rustpunten zijn kleinschalige voorzieningen op het platteland waar horecavoorzieningen ontbreken. Mensen kunnen gebruik maken van het toilet en een kop koffie of thee nuttigen, al dan niet met een versnapering erbij. Fietsen kunnen worden opgeladen en banden opgepompt. En dat allemaal op basis van zelfbediening. De locaties bevinden zich meestal op erven van boerenbedrijven.

In Oudewater bevinden zich rustpunten aan de Damweg én de Ruige Weide. Een overzicht van alle rustpunten in Nederland vind je op www.rustpunt.nu.

One thought on “Op adem komen bij rustpunten in Oudewater”

  1. Jose Hoogenboom zegt:

    Kom gerust ook eens achterom bij ons in Hekendorp Buurt 22 bij camping De Boogaard. Heerlijk even zitten en uitkijken over de Hollandse IJssel. Welkom!

Geef een antwoord