Op een mooie Pinksterdag in Oudewater

Zo maar loop ik wat te kuieren door Oudewater op deze eerste Pinksterdag. Prachtig weer: zonnetje en de temperatuur was dik in orde. In de verte hoor ik muziek op de Markt. Leuk; er is altijd wat te doen, zo springt het licht op rood en dan weer op groen. Gelukkig hebben we geen stoplichten; ja voor de bruggen maar dat mag in Oudewater. En een sluis. Maar op de Markt aangekomen was daar een troubadour aan het zingen met luit en geluidsinstallatie.

20170604_Eerste-Pinksterdag_Oudewater_0002

Zijn naam is Eduard Hagenstein en hij zong met gemak repertoire van André Hazes, Marco Borsato, maar ook van Elvis en een mooi nummer van Linda Ronstadt: Blue Bayonu. Wat zo’n lekker ‘mooi-weernummer’ is. Tenminste, dat vindt mijn persoontje . Het maakte hem niets uit. Het klonk heel gezellig.

20170604_Eerste-Pinksterdag_Oudewater_0006

De vier horecagelegenheden rond de Markt hadden de handen ineengeslagen. Eetcafé Jill House en Eetcafé Lumière, Café De Kroeg en IJssalon Roberto hadden dit bedacht. Laten we de gasten op eerste Pinksterdag dit aanbieden, vertelde Jasper van Lumière, met mooi weer zit het altijd vol en we vonden dit leuk om te doen. Inderdaad de stoelen waren allemaal bezet en door de nieuwe bloembakken zag het er nog gezelliger uit. De mensen vonden het leuk en bleven misschien daardoor wat langer zitten.

20170604_Eerste-Pinksterdag_Oudewater_0007Het was een klein feestje op deze eerste Pinksterdag. Een heerlijke versnapering van Jill House, een overheerlijke bitterbal van Lumière, een prettig pilsje bij de Kroeg en naar huis wandelend met een ijsje van Roberto. Oudewater blijft verrassen!

Bron: Oudewater.net | 6 juni 2017
Tekst & foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord