Op twee toernooien eerste plaatsen voor RPS

Zowel op het 5e Bart Toernooi voor A-judoka’s te Assen als op het Groot Houten toernooi behaalden judoka’s van RPS eerste plaatsen.

Op zaterdag 7 maart nam Susanne Kelder deel aan het 5e Bart Toernooi voor A-judoka’s te Assen. Samen met coach en vader Frank reisde zij al vroeg af naar Assen.

Susanne Kelder 2020

Susanne won in haar poule 3x met ippon en moest door een beslissingswedstrijd uitmaken wie er eerst zou gaan worden. Susanne was op dreef en won vrij snel met ippon. Susanne werd heel knap eerste.

Groot Houten Toernooi

Op zondag 8 maart namen zes judoka’s deel aan het Groot Houten Toernooi wat gehouden werd in sporthal “de Dome” te Houten.
In het tweede dagdeel kwamen Merel van Rossum, -12 en Sjors Hendriks, -15 op de tatami en met veel succes.

Sjors en Merel, RPS

Merel wist al haar partijen te winnen en werd daardoor knap 1e. Voor Sjors was het even spannend; zij verloor een partij maar wist door haar 30 punten in haar drie partijen erna toch eerste te worden.
In de vierde ronde was het de beurt aan de jongens, -15 jaar: Valerius van der Haven, Bjorn Boetekees, Boris Hendriks en Marvin de Goederen.
Valerius won al zijn partijen met ippon en werd knap eerste. Marvin won in een poule van vijf, 2x met ippon en verloor 2x, hierdoor werd hij derde.
Bjorn won een partij en verloor drie keer, hij werd vierde. Boris had het zwaar vandaag en verloor zijn wedstrijden, hij werd vijfde.

Bron en foto’s: RPS | Eindredactie Oudewater.net
Op de foto’s:  Sjors en Merel; de drie jongens: Valerius, Marvin en Bjorn.
en een podiumfoto van Susanne.

Geef een antwoord