Open Dag bij Plomp Funderingstechnieken groot succes

Vrijdag was er al een demonstratie voor genodigden geweest, maar op zaterdag 20 februari mocht iedereen komen kijken naar de nieuwe kraan, de Junttan PMx27. De eerste van zijn soort in Nederland. De belangstelling op beide dagen bleek bijzonder groot; het was dan ook twee maal behoorlijk druk bij Plomp Funderingstechnieken in Papekop.

vervoer_Plomp nieuwe heimachine 047

Op vrijdag 19 februari, aan het eind van de dag was het industrieterrein van Tappersheul opvallend rustig. Veel leden van de BVO (Bedrijven Vereniging Oudewater) waren een paar kilometer verderop te vinden. Op de Papekopperdijk 19 was het een drukte van belang! Plomp Funderingstechnieken BV organiseerde daar voor klanten,  leveranciers en zakelijke relaties een bijeenkomst ter introductie van de nieuwe heimachine , de Junttan Pmx27.

De machine, rechtstreeks uit Finland geïmporteerd,  is de eerste machine in zijn soort in Nederland! Deze machine  is een van de zwaarste modellen in de Juntta reeks.  Hij is groener, veiliger en efficiënter.  Hij heeft een bereik om palen te slaan met een lengte van maar liefst 28 meter en een omvang van maximaal 50 centimeter. Een van de extra voordelen van een dergelijke machine is het feit dat het computergestuurd is. Nauwkeurig wordt via een dashboard gevolgd wat de bewegingen in de grond tot gevolg hebben, hoe er bijgestuurd kan worden, waardoor beslissingen direct in overleg genomen kunnen worden en er efficiënter en veiliger gewerkt wordt. Daardoor kunnen calamiteiten worden voorkomen.

Meer dan 80 aanwezigen kwamen via de rode loper naar de grote loods, die omgetoverd was tot een aantrekkelijke ruimte met kroonluchters, grote eettafels en volop eten en drinken. Buiten was een deel van het machinepark prachtig verlicht, met als pronkstuk de Junttan Pmx27.

Na een welkomstwoord  van Arie Plomp werd er in een gezellige sfeer genoten van een maaltijd en was er volop gelegenheid tot netwerken.

De volgende dag was er een Open Dag voor alle andere belangstellenden.  Meer dan 1.000 mensen hebben dit evenement bezocht.  Er was goed rekening gehouden met een mogelijkheid tot parkeren. Dat kon bij het terrein van de Firma de Pijper en vandaar uit reden continu personenbusjes om de mensen naar de Papekopperdijk 19 te vervoeren. Bij de eerste blik op het terrein springt het naambord onmiddellijk in het oog. Een prachtige,  stoere, ijzeren kolom geeft aan dat je bij Plomp Funderingstechnieken BV bent. Een bij het bedrijf passende uitstraling, dat mag gezegd worden.

Buiten stonden verschillende machines opgesteld. Binnen was er een mogelijkheid om ook nog informatie te verkrijgen over de GeoMaster (aardwarmte techniek). Deze bodem/luchtwarmtepomp zet direct de temperatuur van de bodem om naar koude of warmte en heeft een rendement van 450% (COP 4,5). Het huis wordt in korte tijd verwarmd of gekoeld. Met energiepalen, die vaak ook door Plomp Funderingstechnieken wordt gebruikt, is deze bewezen oplossing de ideale combinatie. Voor de “echte” milieubewuste en energiezuinige consument is deze combinatie met zonnepanelen de weg naar een energie-nul oplossing.

Ook deze dag werd met  de nieuwe heimachine getoond; een heimachine die een slagkracht heeft van maar liefst 9 ton.

Plomp nieuwe heimachine 028

“Deze PMx27 kan palen van 28 meter aan. Als de ondergrond zacht is kan hij zomaar 10 meter zakken met één klap. Tot hij aan de zandplaat komt en daar begint dan het echte werk,”  vertelde een van de werknemers.  “En in Amsterdam heb je 2 zandlagen. Dan ben je wel even bezig …,” vervolgde hij vol trots.

Prima sfeer

Ook de Open Dag bleek een enorm succes. De parkeerplaats bij het spoor was dan ook overvol.

sfeer_Plomp nieuwe heimachine 010

De sfeer was prima aan de Papekopperdijk 19 in Papekop en er was aan alles gedacht: hapjes en drank voor de, voor het overgrote deel stoere, mannen tot en met een springkussen voor de kinderen.

Bron: Bert van der Horst – Gerdine van de Ven – redactie Oudewater.net 
Foto’s: Bert van der Horst | 20 februari 2016

One thought on “Open Dag bij Plomp Funderingstechnieken groot succes”

  1. Erica Kleinloog zegt:

    mooie impressie !

Geef een antwoord