Open dag Muziekhuis Oudewater grandioos succes

Ondanks of misschien juist dankzij de regen was het bijzonder druk én was het bijzonder sfeervol bij de open dag van het Muziekhuis Oudewater. Overal werden korte introductielessen gegeven, muziekinstrumenten bespeeld, werd er gedanst en kwamen wellicht beginnende dj’s eens uitproberen hoe dat nou werkt. Dat muziek verbroedert zag je hier weer eens nadrukkelijk bevestigd. En er was nog veel meer. Gezellig drukte, sfeervol en muzikaal.

Na de al bijzonder geslaagde open-theaterles vorige week zaterdag was er weer veel belangstelling voor het Muziekhuis Oudewater dat door Loes de Vos en Sebastian van Zuijlen – met allerhande hulp! – sinds kort wordt gerund. Na de zomervakantie gaan ze echt van start. En inschrijvingen en bijna-inschrijvingen zijn er al volop. Belangstelling genoeg; veel volwassenen en kinderen die likkebaardend naar van alles op muzikaal gebied keken en luisterden en zelf probeerden.

Opendag muziekschool 11-6-2016 025

Opendag muziekschool 11-6-2016 044

Buiten kregen belangstellenden van Caroline van den Akker, informatie over baby-, dreumes- en peutermuziekles. Ook voor die leeftijdsgroep schijnt muziek heel weldadig te zijn. Elders gaf Marlou Koevoets een mini-spoedcursus over zangtechnieken en veel belangstellenden kwamen nog even terug om één op één met Marlou te praten. In datzelfde lokaal gaf even later Bas van Tatenhoven dj-les. Heel veel jongen dj’s-in-spé kwamen even aan de knoppen draaien en zagen zichzelf ongetwijfeld al in een volle zaal staan met veel publiek. Niet alleen jongens, maar ook meisjes bleken geïnteresseerd. Zo zette Mylou (17) de instructies van Bas, na enige oefening, om in de praktijk en dat klonk zeker niet verkeerd.

Opendag muziekschool 11-6-2016 070 - kopieKirsten Vermeij, dit keer meer in de organisatie dan bezig met dansen, vertelde dat de belangstelling groot was: “Vanaf een uur of tien is het al heel druk.” Eerder dirigeerde Sebastian van Zuijlen een gelegenheidsorkestje met allerlei instrumenten. Arie Kuit gaf een korte introductieles saxofoon aan Jennifer de Keijzer: “Mijn zoontje heeft amv gedaan en ik keek af en toe over zijn schouder mee. Dit wilde ik wel eens proberen; het geluid vind ik heel mooi.” Arie Kuit vertelde dat orkesten langzamerhand aan het verdwijnen zijn, maar dat dit natuurlijk heel goed is voor het sociale klimaat in Oudewater. Tenslotte verbroedert muziek.

Opendag muziekschool 11-6-2016 076Er is ook veel belangstelling voor dwarsfluit vertelde Daphne, één van de andere tientallen aanwezige docenten. Jill, een jaar of twaalf, was achter de piano gekropen en liet enig toch wel prettig klinkende atonale oefeningen horen. Eigenlijk wilde ze viool leren spelen, maar daar had ze, nu ze naar de middelbare school gaat, niet genoeg tijd voor, dacht ze. Maar piano zou wel moeten kunnen.

 

Opendag muziekschool 11-6-2016 114 - kopie

Tja, en dan een gelegenheidsorkestje van verschillende muziekdocenten en Marlou als zangeres. Stampvol was het in het kleine zaaltje, en heel warm, maar niemand dacht er ook maar over om weg te gaan. Zo goed klonk het. Zo goed dat een aantal aanwezigen spontaan begon te dansen.

 

Tekst: Aad Kuiper | Foto’s: Bert van der Horst
Film: Aad Kuiper | Eindredactie: Oudewater.net | 11 juni 2016

Geef een antwoord