Open les jeugdtheater toont talent

De open les jeugdtheater toont duidelijk aan dat er veel talent aanwezig is onder de Oudewaterse jeugd. In het nieuwe Muziekhuis kwam een twintigtal jonge talentvolle belangstellenden op deze kennismakingsles af en zij zouden een korte serie lessen afronden  met een mini-uitvoering. Loes de Vos en Sebastian van Zuijlen stonden al klaar om de jonge talenten te ontvangen in het oude schoolgebouw in de Kapellestraat. Vanaf september 2016 starten ze met het eerste seizoen in het Muziekhuis. Op het programma staat een breed scala aan cursussen voor muziek, zang, theater en dans. Afgelopen zaterdag was er een open les jeugdtheater en komende zaterdag is er een open dag.

Oudewater_Muziekhuis_Randy-van-Vliet_Marlou-Koevoets_Kirsten-Vermey_DSCN0743

De oude leslokalen waren op simpele wijze tot ‘speellokalen’ omgetoverd; het oude gymlokaal tot een theaterzaaltje. Allerlei jeugdigen van zeer jong tot nog steeds jong kwamen, al dan niet onder begeleiding, ongetwijfeld licht gespannen binnendruppelen.

Sebastian van Zuijlen gaf een korte introductie voor de open les van start ging. Dramadocent Randy van Vliet gaf miniperformances die moesten worden nagespeeld; een genot om mee te maken: boos doen, verlegen, heftig, rustig, verdrietig, geïrriteerd en nog veel meer. Marlou Koevoets ging met de helft zangoefeningen doen: hoe sta je, hoe zing je optimaal; leuke zangriedels om erin te komen.

Oudewater_muziekhuis_kirsten-vermey_6-5-2016 035

Kirsten Vermey liet de enthousiaste aanstormende talenten weten hoe je moest bewegen voor de dans die op het programma stond.

Het zag er allemaal heel goed uit en de minivoorstelling die hieruit tevoorschijn moest komen –  een stukje gebaseerd op, de iets minder jonge mensen onder u zeker bekend in de oren klinkende, televisieserie Fame – zal vast en zeker leuk zijn geweest om naar te kijken.

En wie nu denkt: ‘Dat is iets voor mij of voor … (vul maar in)’ en de open theaterles gemist heeft, krijgt een tweede kans. Aanstaande zaterdag is is een open dag in het Muziekhuis.

Tekst: Aad Kuiper | Foto’s: Bert van der Horst, Aad Kuiper
Eindredactie: Oudewater.net | 6 juni 2016

Geef een antwoord