Open Monumentendag 2018

Het was weer een perfect georganiseerde Monumentendag. Veel vrijwilligers zijn er – en ook met een lange voorbereidingstijd – mee bezig geweest en het resultaat mocht er zijn.

Het begon ’s ochtends met de overhandiging van het verhalen- en receptenboek ‘In Europa’. Het was druk in het stadhuis bij deze presentatie, er waren zelfs stoelen tekort! De samenstellers kunnen terugkijken op een prachtig resultaat. Het boek is onder andere te koop bij The Read Shop.

In de Peperstraat stonden stands opgesteld met heerlijke proeverijen uit diverse landen, die ook weer herkend en teruggevonden werden in het verhalen- en receptenboek. Stands met kunst stonden opgesteld in de Korte Havenstraat en Leeuweringerstraat. Prachtige kunstvoorwerpen waren te zien en te koop.

In de Sint Franciscuskerk en Grote of Sint Michaëlskerk waren fototentoonstellingen. En de torenbeklimming was op deze Monumentendag gratis. Een echte aanrader om zo’n torenbeklimming eens te gaan doen. Oké, het is een hele klim, maar zeker de moeite waard! En het was een plezier om naar de gids te luisteren, die veel wetenswaardigheden over Oudewater weet te vertellen.

  

Natuurlijk was er ook muziek en dans: een zangeres, een urban dance groep, een rapper en een percussiegroep. Deze laatste groep kreeg de beentjes van de vloer. Maar wat wil je ook met zulke opzwepende muziek, dan kun je toch niet stil blijven staan!

  

Het was weer een geslaagde Open Monumentendag. De vrijwilligers kunnen even bijkomen van hun organisatiewerk. Dank en ode aan de vrijwilligers en de organisatoren!

Bron: Oudewater.net | 13 september 2018
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord