Opening fotowandeling door Oudewater

Het weer werkte mee op zaterdagochtend bij de onthulling van de eerste foto van de Historische Fotoroute door Oudewater. En ook bij de wandeling naar een deel van die foto’s. Het was prachtig weer. En boven verwachting druk. Heel veel Oudewaternaren waren op de opening van deze fototentoonstelling in de open lucht afgekomen.

Opening_Historische_Fotoroute_OudewaterNa een inleiding door Robert Clerkx en later Margo Stekelenburg waarin Peter den Hertog bedankt werd voor het beschikbaar stellen van het fotomateriaal, de Rabobank en Arco Architecten voor de sponsoring, de commissie Cultuur en Educatie van Oudewater 750 jaar Stad voor de organisatie en last but not least de bouwploeg voor het ophangen van de foto’s. Linda Mol nam met een camera uit een ver verleden een foto tijdens de onthulling van die eerste foto. De onthulling werd in het bijzijn van tientallen belangstellenden verricht door Peter den Hartog, Jan Schoonderwoerd (Arco Architecten) en Franka Winkels (Rabobank).

Een aangename wandeling

Wandeling_Historische_Fotoroute_OudewaterDaarna volgde nog een wandeling langs een deel van het fotomateriaal dat voorzien is van een QR-code, waarachter voor de belangstellenden nog meer informatie te vinden is. Peter den Hertog voorzag de medewandelaars van een deel van die informatie. Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) zijn een boekje met verklarende tekst en een wandelroute langs de foto’s verkrijgbaar.

Voor het jubileumjaar is een aantal van deze foto’s uitvergroot en opgehangen in de stad op de plaats waar de oorspronkelijke foto gemaakt is. Ook is een aantal oude ansichtkaarten uit de twintiger en dertiger jaren toegevoegd zodat de kijker nu zelf kan zien hoeveel of hoe weinig het blikveld van toen veranderd is.
Lees hier meer over deze historische fotowandeling.

Redactie Oudewater | 1 november 2014

Geef een antwoord