Opening ijsbaan in de tuin van de St. Franciscuskerk

En ja hoor, om 20.30 uur op vrijdagavond 12 december was het zover! Veel mensen hadden uitgekeken naar het moment dat de ijsbaan werd geopend. Ropey kwam op enig moment naar voren en door de drommen van de mensen heen kon hij nog nét gefotografeerd worden. De voorzitter van Oudewater 750 jaar stad, Michel van der Laan, deed het openingswoord. Hij was strategisch op een plat dak gaan staan, waardoor hij voor iedereen te zien en duidelijk te horen was! Maanden van voorbereiding waren nodig geweest om de ijsbaan te realiseren. En zeker zonder de sponsoren  zou dit evenement niet mogelijk zijn geweest. Hij bedankte dan ook de bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt. Vele mensen stonden in de rij om naar binnen te kunnen en al snel stroomde de tribune vol.

Start voor 3 weken lang schaatsplezier

Drie weken lang kan er geschaatst worden, t/m 4 januari 2015. Er is een heel programma samengesteld dat gevonden kan worden op de site van Stichting Oudewater 750 jaar Stad. Zo is er bijvoorbeeld “Kabouterschaatsen” voor kinderen tot 7 jaar. En Discoschaatsen voor de leeftijdsgroep daarboven. Diverse clinics staan ingepland en ook curling wedstrijden, 270 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen aan deze wedstrijden. Dat wordt een heel spektakel! Daar kan op gerekend worden!

De opening werd gestart met een zwierig schaatsprogramma van de Klederdrachtgroep de Landelijke Vereniging van Schoonrijders, waarbij de schaatsers prachtig uitgedost waren in mooie oud-Hollandse kleren. Een lust voor het oog om te zien en het werd begeleid door deskundig commentaar.
In de kerk zelf waren diverse standjes om leuke dingen te kopen. Een wijntje te drinken of een hapje te eten. De opbrengst daarvoor is voor de verdere restauratie van de St. Franciscuskerk.
En op de Markt was natuurlijk Radio Ooievaarsnest volop bezig. Voor elk wat wils! Veel Geelbuiken waren toch een kijkje komen nemen naar al de activiteiten die in het centrum plaatsvonden.

Redactie Oudewater.net | 12 december 2014

One thought on “Opening ijsbaan in de tuin van de St. Franciscuskerk”

  1. Bert Van Der Horst zegt:

    Het is iedere keer als ik ga kijken of de schaatsen uit en in neem als vrijwilliger een genot te zien hoe de kinderen genieten.
    Het maakt niet uit wat voor weer het is.
    Druipend van de regen natte haren en rode konen van de inspanning .Met stralende oogjes en brede lach zie je ze iedere keer weer langs komen.. Velen zie je iedere dag op de baan.
    Echt een schot in de roos. We zijn heel erg blij . Mede door de sponsors en constante inzet van Hans, Ries en ik weet allemaal wie is het een geweldige evenement .

Geef een antwoord