Opening Muziekhuis Oudewater

Een bomvolle receptie was het op vrijdag 1 september. Het Muziekhuis Oudewater opende opnieuw haar deuren. De restauratie van de Oude School aan de Kapellestraat (op de hoek van de Lange Burchwal en de Waardsedijk) hebben we gedurende de afgelopen 6 maanden in een record tempo zien veranderen. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant! Voor genodigden was op 1 september de opening van het Muziekhuis Oudewater.

20170901_Opening-Muziekhuis-Oudewater_004 (2)Het gebouw uit 1882 is gerestaureerd met behoud van details. Het is compleet gerestaureerd en opnieuw ingedeeld in een grote zaal, een foyer, twee (geluidsdichte) oefenruimtes, een opnamestudio en het kantoor. Ook de woonruimte van Loes en Sebastian is opgenomen in dit gebouw.

Familie, vrienden, en mensen die uit professioneel oogpunt hadden bijgedragen aan de restauratie, maar ook veel vrijwilligers, waren aanwezig. 20170901_Opening-Muziekhuis-Oudewater_002 (2)Er zijn heel veel handen, uren, zweet en misschien ook wel tranen, aan te pas gekomen om dit voor elkaar te krijgen. En moed….. heel veel moed! Dat hebben de initiatiefnemers Loes de Vos en Sebastian van Zuijlen getoond. Het Muziekhuis Oudewater staat als een huis! Een project om trots op te zijn!

20170901_Opening-Muziekhuis-Oudewater_033 (2)Een prachtige speech van Loes, woorden van Sebastian en de waardering van wethouder Duindam zorgden ervoor dat de aanwezigen geboeid bleven luisteren.

Veel kinderen, maar ook volwassenen, zullen in de toekomst de weg vinden naar dit prachtige muziekhuis. In Oudewater is huis-aan-huis een boekje bezorgd met het gehele programma en alle informatie is ook te vinden op de website van Muziekhuis Oudewater.

Bron: Oudewater.net | 26 september 2017
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord