Opening ‘t Theehuis Oudewater

Zondag 13 januari 2019.
Het was koud, er stond een gure wind én het regende. De opening van ‘t Theehuis stond op het programma. Bij aankomst stond een grote groep genodigden in ‘t Theehuis, maar ook in de tent ernaast die voorzien was van warmtelampen. Een butler stond op het bruggetje om iedereen te verwelkomen. Alphonso,  zo stelde hij zichzelf voor. De muziekinstallatie stond klaar en er was een microfoon voor de sprekers. Je wordt helemaal blij van zo’n aanblik: een prachtig Theehuis, mooie verlicht en blije mensen.

De horecamensen Rens en Jasper Faaij, die Eetcafé Lumière exploiteren, gaan ook ‘t Theehuis runnen. Dat doen ze op hun bekende gastvrije manier.

Butler Alphonso verwelkomde iedereen met een toespraak en het programma. Dat deed hij op zo’n komische manier, dat de stemming er ook meteen in kwam. De kou en regen werden vergeten en de aanwezigen genoten alleen al van deze gastheer. Maar er kwam nog veel meer!

walther kok

Wethouder Walther Kok sprak de genodigden toe, haalde de mooie historie aan van ‘t Theehuis erbij en wist bij de aanwezigen een glimlach op het gezicht te toveren. Toveren kan hij: tenslotte zit hij in het bestuur van de Heksenwaag! Mooie woorden en een prachtige toespraak. Hij opende de zaak door een kop thee in het schenken uit een kleurige theepot!

dance max

 

De Dance Max groep zorgde vervolgens voor een spectaculaire dans bij ingang van ‘t Theehuis op Franse muziek en danspassen waar je jaloers op kunt worden. Chapeau voor deze groep en de prachtig bedachte dans!

Tot slot bracht onze stadsdichter, Nelleke den Boer-Strien, een prachtig gedicht ten gehore. Zij vergeleek ‘t Theehuis met een oude, chique dame, die rimpels kreeg, haren verloor en met haar hoed van stro die afzakte. Zij bracht de renovatie van dit prachtige Theehuis nu in beeld door de vergelijking door te trekken, dat de oude dame een beetje Botox kreeg, rimpeltjes weggewerkt werden, een opvullinkje links en rechts en geheel was opgeknapt. Nu staat ze te pronken! Heel humoristisch, en ook hierin mooie woorden.

Faay

Dit officiële gedeelte eindigde met woorden van Rens Faaij. Vader Rens en zoon Jasper als bekende horecamensen gaan dit Theehuis met ondersteuning van hun team exploiteren. ‘t Theehuis is voorlopig van donderdag tot en met zondag open, vanaf 10.00 uur. Daarnaast is ‘t Theehuis af te huren voor partijen, verjaardagen etc. Heerlijke versnaperingen zoet en hartig, ambachtelijk gemaakte taarten, heel veel verschillende soorten thee (en natuurlijk ontbreekt een heerlijk kopje koffie ook niet!). Ga ‘t Theehuis maar eens snel bezoeken! Veel succes Rens en Jasper!

Tekst: Redactie Oudewater.net | Foto’s: Bert van der Horst

One thought on “Opening ‘t Theehuis Oudewater”

  1. Anne-marie Nobel zegt:

    goedemiddag,

    Ik wil graag een cadeaubon voor het theehuis. Kan ik die ook bij lumiere ophalen?

Geef een antwoord