Openingsweekend Oudewater 750 jaar Stad in beeld

Stichting Oudewater 750 jaar Stad heeft het openingsweekend van het jubileumjaar samengevat in drie compilaties. Nog even nagenieten van dat mooie weekend? Bekijk hier de video’s!

Leskisten, fotomoment en Nacht van de Geschiedenis

Kijk het terug en geniet in deel 1 van het uitdelen van de leskisten op de basisscholen, het fotomoment met meer dan 1.000 kinderen uit Oudewater en de Nacht van de Geschiedenis, die in samenwerking met de Vrienden van Oudewater werd georganiseerd.

Openingsshow

Eén van de hoogtepunten in het weekend was de openingsshow op vrijdagavond 10 oktober. Ruim 6.000 Oudewaternaren verzamelden zich op de Waardsedijk voor een reis door de geschiedenis van 750 jaar Oudewater, een vooruitblik op het jubileumjaar, percussie, DJ’s, zang, theater en een grootse show met fonteinen en vuurwerk.

Oude Ambachtenmarkt

Op zaterdag werd Oudewater omgetoverd tot de stad die het vroeger was en achter de stadspoorten werden ruim 150 oude ambachten tentoon gesteld! Naast de ambachten was er een Heksenverbranding, historische taferelen, een vertelling van de Oudewaterse Moord en nog veel meer!

Geef een antwoord