Opgebloeid Seniorenkoor zoekt enthousiaste pianist

Zo’n 45 jaar geleden werd het Schuylenburchtkoor opgericht. Sinds de sluiting van dit zorgcentrum kreeg het koor de naam Seniorenkoor. Ze zijn dringend op zoek naar een pianist.

Oudewater – Toen zorgcentrum De Schuylenburcht wegens sluiting langzaamaan leegliep dreigde het koor meegesleurd te worden in de teloorgang. Maar niets is minder waar. Dirigent Peter den Hartog ziet dat ‘zijn’ koor weer opbloeit. Van 17 leden groeide het weer uit tot een groot en enthousiast koor met 42 leden. Allemaal senioren. Ze repeteren nu in wooncentrum De Wulverhorst. “We zingen een mix van christelijke liederen met vrolijke meezingers.”
Ze treden vaak op rond Kerst en Pasen, maar ook bij andere gelegenheden in Oudewater. Alles dichtbij en meestal overdag vanwege de hoge leeftijd van veel koorleden. Helaas is de huidige pianist wegens ziekte uitgevallen. En daarom is het koor dringend op zoek naar een nieuwe pianist die het leuk vind om het seniorenkoor te gaan begeleiden. “Als je het leuk vindt om ons te begeleiden ben je welkom.” Peter den Hartog benadrukt dat iemand die twijfelt gewoon eens kan komen kijken. “We repeteren op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 en het is erg gezellig.” Bij interesse: bel Peter den Hartog, tel. 0348-564064.

Bron: Zenderstreek | dinsdag 19 maart 2019

Geef een antwoord