Opknapbeurt voor de theekoepel in Oudewater?

De theekoepel aan de Papenhoef. Wanneer wordt die eindelijk eens opgeknapt? Wij merken dat inwoners van Oudewater zich dat afvragen.

En terecht. Iedereen kan vaststellen dat het rijksmonument uit circa 1880 in een betreurenswaardige staat verkeert. En dat is zonde. De theekoepel vertegenwoordigt namelijk een cultuurhistorische waarde. Het optrekje was destijds bedoeld voor de elite die hier kon ontspannen en met een kopje thee in de hand vrij zicht had op de Hollandse IJssel.

De gemeente is geen eigenaar van de theekoepel. Uiteraard willen wij wel dat de eigenaar van de grond de theekoepel snel in oude luister herstelt. Die afspraak hebben wij met hem gemaakt. De eigenaar gaat op de grond van de Papenhoef 2 woonblokken met elk 6 woningen bouwen. Die komen in een parkachtige omgeving te staan. De gemeenteraad heeft een jaar geleden het bestemmingsplan vastgesteld om de bouw mogelijk te maken. Het wachten is nu op de eigenaar. Die kan een omgevingsvergunning aanvragen en zijn plannen verder uitwerken. Waaronder dus het opknappen van de theekoepel.

Bron: Gemeente Oudewater | 9 maart 2016

One thought on “Opknapbeurt voor de theekoepel in Oudewater?”

  1. Anton Nuijten zegt:

    Heel goed dat de koepel wordt hersteld. Wanneer wordt de koepel weer teruggeplaatst?

Geef een antwoord