Opnamen voor film campagne Alleen talent telt! in Oudewater

Werkgevers aanzetten om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. De sociale partners en 15 gemeenten in Midden-Utrecht willen dat bereiken via de banencampagne Alleen talent telt!. Restaurant-hotel Abrona in Oudewater werkte graag aan dit doel bij en stelde zijn restaurant beschikbaar voor een korte campagnefilm. De film is vanaf half september op websites en sociale media te zien, wanneer de tweede fase van de campagne van start gaat.

Hotel-restaurant Abrona is een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken in de keuken, huishouding en bediening. Een uitstekende omgeving dus om een authentieke film op te nemen. Daarin wordt werkneemster Daphne gevolgd, in haar dagelijkse werk in de bediening, samen met haar collega’s. Daphne werkt al elf jaar bij Abrona in Oudewater. De film toont werkgevers dat mensen met een beperking net zo goed, soms zelfs beter, in een bedrijf of instelling kunnen functioneren.

Campagne

De campagne Alleen talent telt! heeft een centrale boodschap: een arbeidsbeperking is meestal geen beperking. Veel werkgevers staan hier eenvoudigweg niet bij stil. De campagne wil ten eerste meer bewustzijn kweken. Ook worden met films, foto’s en artikelen de ervaringen van andere werkgevers getoond: ondanks de extra tijd die de begeleiding kost, zijn zij vaak zeer enthousiast. Verder is er een scala aan drempelverlagende ondersteuningsmogelijkheden van Werkgeversservicepunten, UWV, Werkbedrijven en de gemeenten. Ook daaraan besteedt de campagne aandacht.

Oudewater_total-identity_Abrona Opnamen

Medio september gaat de tweede campagnefase van start, met inzet van abriposters, billboards, advertenties, sociale media, bijeenkomsten en informatiemateriaal. Van 28 september tot 3 oktober is de week van Alleen talent telt!. In deze campagneweek organiseren organisaties en bedrijven in de vijftien gemeenten van Utrecht-Midden extra activiteiten om werkgevers te bewegen banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Utrechtse Werktafel en de Participatiewet

Initiatiefnemer voor de campagne is de Utrechtse Werktafel, waarin gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht hun krachten hebben gebundeld. De vijftien gemeenten zijn De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Lopik, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Aanleiding voor het initiatief is de Banenafspraak, om voor 2026 landelijk 125.000 banen te creëren voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Taak van de Utrechtse Werktafel is het creëren van 1.145 (extra) banen in 2015 en 2016. Als de afgesproken extra banen er niet komen, dan worden werkgevers en overheid wettelijk verplicht een bepaald aantal banen te creëren.

Bron: Gemeente Oudewater | 16 september 2015
Foto’s: Total Identity

Geef een antwoord