Opnieuw Groot Oudewaters Dictee

Opnieuw wordt in Oudewater het Groot Oudewaters Dictee gehouden. De Rotaryclub houdt het dictee op 13 april om 19.30 uur in de Mariaschool.

Het is de tweede keer dat dit dictee in Oudewater wordt gehouden na het succes in het kader van ‘Oudewater 750 jaar stad’. Het dictee is geschreven door Aad Kuiper en Piet Smits. Het thema is ‘Vluchtelingen in Oudewater door de eeuwen heen’. Dat betekent acht lange zinnen over een actueel thema dat al eeuwen aan de orde is. In de geschiedenis van Oudewater was er vaker sprake van opvang van vluchtelingen.

Aad Kuiper noemt het dictee “gewoon een leuk spelletje”. Hij hoopt dat er veel belangstelling zal zijn, er kunnen maximaal 60 deelnemers inschrijven. Sigrid Hooftman van de Rotaryclub legt uit dat de opbrengst is voor taalondersteuning voor vluchtelingen in de regio.

Omdat er altijd doorgewinterde dictee-tijgers meedoen, worden zowel voor hen als voor amateurs aparte prijzen toegekend. Marga Smits leest het dictee voor. Inschrijven via grootoudewatersdictee@gmail.com voor 10 euro.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 30 maart 2016

Geef een antwoord