Oud-cliënten Hotel Abrona bloeien op in ouderenzorg

Toen vorig jaar zomer Hotel Abrona haar deuren sloot, was dat vooral voor de cliënten, die er een leuke baan hadden, een hard gelag. Inmiddels hebben veel cliënten weer een mooie werkplek gevonden. Of bij het vernieuwde Hotel/ restaurant Broeck of bij de Wulverhorst. Alle cliënten vallen nu onder Stichting Ouderenzorg Oudewater. We namen een kijkje in de Wulverhorst.

Oudewater – Persoonlijk begeleider van Stichting Ouderenzorg Oudewater Eva van de Wege is enthousiast over wat er na vorig jaar zomer weer mogelijk werd voor de cliënten. De Stichting Ouderenzorg Oudewater, een initiatief van Woon en Zorgcentrum de Wulverhorst, is een samenwerkingsverband aangegaan met het hernieuwde Hotel/ Grandcafé Broeck. Deze stichting neemt de begeleiding voor haar rekening van de cliënten. Ze vertelt dat vijf cliënten van Hotel Abrona na de zomer in Wooncentrum de Wulverhorst zijn begonnen. “Het is heel bijzonder om te zien dat deze doelgroepen zo goed met elkaar matchen. De sfeer is ongedwongen en onze cliënten ontwikkelen zich hier prima. Ze leren veel nieuwe dingen en kunnen wat ze al geleerd hebben in het Hotel hier prima gebruiken.”
Bij Hotel Broeck werken momenteel zeven cliënten. Eva vertelt dat er nu zoveel meer mogelijkheden zijn om cliënten, mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, een gepaste werkplek te bieden. “Er zijn meer mogelijkheden nu. En dat breidt zich nog verder uit. Het dierenweitje komt er waarschijnlijk bij.” Oud medewerker van Abrona Milou Six (30), werkt nu in de ouderenzorg. Ze straalt als ze vertelt hoe leuk het is om hier te werken. Ze schenkt koffie, brengt maaltijden rond, stofzuigt kamers en kent iedereen bij naam. “Op vrijdag werk ik in de Tuinzaal. Ik kan nu lopend naar mijn werk!” De grote glimlach vertelt genoeg.
Ook Kees Verdouw (19) heeft hier zijn plekje gevonden. Op de vraag wat hij allemaal doet, “Housekeeping (een echte term uit de hotelwereld), tafels dekken, bediening, en op dinsdag helpen in de keuken om de salades in schaaltjes te doen.” Kees groeide enorm op deze plek in sociale vaardigheden. Zijn begeleider vertelt dat Kees het eerst heel lastig vond om iets te zeggen tegen de mensen. “Nu zegt hij ‘goede morgen’ en ‘alstublieft’. Als Kees zijn hoofd een beetje vol zit geeft hij dat zelf aan. Dan nemen ze even de rust en tijd voor Kees.
Rachel Bos heeft via de stichting verschillen werkplekken gekregen. “Bij een woning in de Wulverhorst van kleinschalig wonen, één dag op de dagbesteding in het stadskantoor en twee dagen bij Hotel Broeck.” Ook haar gezicht spreek boekdelen. Ze heeft het enorm naar haar zin. Het is duidelijk dat deze cliënten in de zorg voor ouderen opbloeien en groeien in de vele mogelijkheden die ze hebben. Een echte win-win situatie. Fijn dat deze tak van zorg na veel inspanningen van zowel bedrijven, mensen en zorginstanties behouden is gebleven.

Bron: Zenderstreeknieuws

Geef een antwoord