Oude Ambachtenmarkt doet vroeger tijd herleven!

De Vrienden van Oudewater organiseerden de Oude Ambachtenmarkt met als thema ‘Sinds 1265’ en bracht de stad daar mee terug in de tijd.

Ruim negentig kramen met oude ambachten, allerlei figuranten en heel veel muziek zorgde er zaterdag 28 september voor dat het langstrekkende publiek kon genieten. Oude brandweerauto’s en oldtimers stonden op verschillende plaatsen te pronken. Het weer zat niet eens erg tegen en  dus werd het gezellig druk.

In de Muziektent lieten Papekop zingt weer en Seyl en Treyl zich niet onbetuigd en ook Projectkoor Cessibon was van de partij. Een palingroker, een tingieter, het Touwmuseum met een lijnbaan,  een klompenmaker, een glasblazer, een touwknoper, een smid, een houtdraaier en nog veel meer min of meer ambachtslieden vielen te bewonderen en soms kon men ook zelf aan de slag.

oudeambachtenmarkt 2019

En ter verlevendiging trof het talrijke publiek een bedelaar, een gevangenbewaarder met boeven op sleeptouw, poortwachters, de onvermijdelijke heksen en een flink aantal meisjes van plezier die menigeen het hoofd op hol brachten of juist liet wegduiken; allemaal waren ze er. Opnieuw een geslaagd evenement van de Vrienden van …!

oudeambachtenmarkt 2019

Tekst en foto’s: Bert van der Horst | Dinsdag 1 oktober 2019

Geef een reactie