Oudewater complimenteert mantelzorgers

Oudewater heeft zijn mantelzorgers in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering voor hun langdurige zorg voor anderen, reikte wethouder Ad de Regt samen met het Sociaal Stadsteam Oudewater een aardigheidje uit aan deze onbezoldigde doeners.

Na de geslaagde high tea voor de mantelzorgers bij Abrona op dinsdag 10 november (Dag van de mantelzorg), wilde de gemeente een groot compliment maken aan het adres van de mantelzorgers. Dat gebeurde dinsdag 15 december in het stadskantoor. Alle mantelzorgers konden zich via het Sociaal Stadsteam Oudewater aanmelden voor deze bijeenkomst.

Daar kregen zij uit handen van wethouder Ad de Regt een tas met lekkernijen en tegoedbonnen, te besteden in Oudewater. ,,Veel mensen vinden het de gewoonste zaak van de wereld om voor iemand te zorgen die hulpbehoevend is. Maar dat is het eigenlijk niet. En het valt lang niet altijd mee, dat blijkt weer uit hun verhalen. Daarom is deze mantelzorgwaardering een klein maar belangrijk gebaar vanuit de gemeente: we zijn dankbaar voor uw inzet,’’ beklemtoonde De Regt in de richting van de mantelzorgers.

Bron: Gemeente Oudewater | 19 december 2015

Geef een antwoord