Oudewater Drijft: plezier op de Grote Gracht

Afgelopen zondag 14 juli,  op een frisse middag, werd de eerste editie van Oudewater Drijft gehouden op de Grote Gracht. Net als bij de Utrechtse versie werd met verschillende ‘opblaaskussens’ het water opgegaan. De Oudewaterse DJ Tjoeri zorgde voor vermaak vanuit een boot aan de kade.

Opblaaseenhoorns

Op het event waren bezoekers van alle leeftijden af gekomen. Maar waar de ouderen op de kant bleven staan, gingen veel jongeren juist het water op. De ‘opblaaskussens’ die zij mee hadden genomen verschilden van zwembaden en luchtbedden tot een reddingsvlot en twee grote opblaaseenhoorns.

De kou verpest de sfeer niet

Niet veel gingen ook echt het water in – daar was het iets te koud voor. Ondanks de kou was de sfeer goed te proeven, zowel op de kade als op het water. Bezoekers hadden hun eigen drinken meegenomen. En de muziek van DJ Tjoerie hield de stemming er goed in.

Een volgende editie in 2020 ligt  hopelijk in het verschiet. Het evenement zou een mooie, nieuwe traditie kunnen zijn van Oudewater. Het mag dan wel wat warmer zijn: dat maakt drijven op het water toch wat draaglijker.

Foto’s en tekst: Martijn de Wit
Maandag 15 juli 2019

One thought on “Oudewater Drijft: plezier op de Grote Gracht”

  1. Editha v.d.Bergh-Hörmann zegt:

    Wat een leuk idee om op die nieuwerwetse manier op de Grote Gracht plezier te maken 🙂 Toen wij kinderen waren ( 1936-1940 ) was het de winter die ons plezier liet beleven als dat water dik bevroren was en wij vanaf De Lange Burchwal tussen de huizen aan de overkant door het ijs op konden en zo naar school liepen / gleden ! Bij school was daar ook gelegenheid voor ijspret tijdens het speelkwartier. Nu wij net een hittegolf achter de rug hebben, dacht ik ook terug aan de jaren 1947/48 toen ik de MULO volgde bij de nonnen en er ook hittegolven waren . Wij vroegen dan aan de zusters of zij het niet vreselijk heet hadden in die habijten .Het antwoord was dan : “gewoon net doen of het niet waar is”. Ik heb dat nu ( bijna 70 jaar later) ook wel geprobeerd , maar het hielp niet echt , maar ik weet niet of het toen ook wel bijna 40gr. was net als nu !
    Groetjes aan iedereen die zich mij nog herinnert. Editha + HI 5 Pansjo

Geef een antwoord