Oudewater en provincie geven glans aan cultureel erfgoed

De aantrekkelijkheid van Oudewater als toeristenstad vergroten door nog meer glans te geven aan het cultureel erfgoed van de stad. Dat willen de gemeente Oudewater en de provincie Utrecht samen bereiken. Die ambitie staat opgetekend in het cultuurpact dat de twee partijen hebben gesloten.

Zo gaat de provincie meehelpen om het Touwmuseum en de Heksenwaag nog aantrekkelijker te maken voor toeristen die naar de stad komen. Ook geeft de provincie advies over het cultuurbeleid dat Oudewater voor de komende jaren vorm wil geven. En samen met de provincie onderzoekt Oudewater of zij een zogenaamde cittaslow-gemeente kan worden.

Cittaslow

Cittaslow geldt als een internationaal keurmerk voor gemeenten die goed scoren op het gebied van leefomgeving, landschap en streekproducten. Ook gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie en behoud van identiteit horen daarbij. Mocht Oudewater het predicaat cittaslow-gemeente verdienen, dan betekent dat een primeur voor de provincie Utrecht.

Unieke karakter van Oudewater

Burgemeester Verhoeve is blij met de afgesproken samenwerking. ,,Het unieke karakter van Oudewater zie je terug in de talrijke monumenten, eeuwenoude vaarwegen en het cope-landschap. Door samenwerking aan te gaan met de provincie Utrecht kunnen we de cultuurhistorische en landschappelijke waarden van Oudewater versterken.’’

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts is ook enthousiast over de gemaakte afspraken. ,,Oudewater is de vierde gemeente die met ons een cultuurpact afsluit. En daar ben ik heel blij mee. Nu er veel nieuwe taken op gemeenten afkomen, willen we er voor zorgen dat cultuur op de agenda blijft. Samenwerking met gemeenten draagt bij aan een rijk, aantrekkelijk cultureel klimaat voor de hele regio.”

Bron: Gemeente Oudewater | 27 januari 2015

2 thoughts on “Oudewater en provincie geven glans aan cultureel erfgoed”

  1. Maria van de Ven. zegt:

    wat hebben we toch een geweldige burgemeester,die voor onze STAD zo vreselijk veel doet! Succes.

  2. Maria van de Ven. zegt:

    Wat hebben we toch een geweldige burgemeester voor onze STAD nu maar hopen dat het allemaal lukt,succes.

Geef een antwoord