Oudewater gelukkigste gemeente van de provincie Utrecht

Oudewater is de gelukkigste gemeente van de provincie, gevolgd door Eemnes, Renswoude, Leusden en Woudenberg. Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten die vanmiddag wordt gepresenteerd.

Dit jaar hebben de onderzoekers het geluksniveau van inwoners van alle Nederlandse gemeenten onderzocht. In de ranglijst van de vijftig grootste steden van Nederland staat Amersfoort op de vierde plaats. Utrecht is de minst gelukkigste stad van de provincie en staat op plaats 29 in de ranglijst van de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Kleinere plaatsen als Oudewater zijn hierin dus niet opgenomen.

Ede blijkt de gelukkigste stad van Nederland. Inwoners van steden zijn over het algemeen minder gelukkig dan die van dorpen. De provincie Utrecht scoort lager op geluk dan anderen provincies. Gelderland, Overijssel en Brabant zijn gelukkiger.

Gemiddeld is 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden is dat 85 procent en in niet-stedelijke gemeenten 89 procent. Van de vijftig grote gemeenten in de Atlas zijn inwoners van Rotterdam het ongelukkigst: 18 procent van de bevolking is daar niet gelukkig.

De top-10 gelukkigste steden van Nederland:
1. Ede
2. Alphen aan den Rijn
3. Amstelveen
4. Amersfoort
5. Gouda
6. Velsen
7. Apeldoorn
8. Nissewaard
9. Haarlemmermeer
10. Deventer

De top-10 ongelukkigste steden van Nederland:
1. Rotterdam
2. Amsterdam
3. Arnhem
4. Den Haag
5. Sittard-Geleen
6. Heerlen
7. Maastricht
8. Groningen
9. Nijmegen
10. Lelystad

De Atlas voor gemeenten wordt vanmiddag gepresenteerd in Emmen.

Bron: RTV Utrecht | 18 mei 2017

Geef een antwoord