Oudewater krijgt buurtsportcoach(es)

Samen met plezier naar een gezonde Oudewaterse leefstijl!

Alle inwoners van Oudewater moeten kunnen sporten en bewegen.  Het recent gesloten sportakkoord betekent daarvoor een flinke stimulans. Plezier en lokaal maatwerk zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten en Oudewater Vitaal garandeert een creatieve en inspirerende aanpak.

De buurtsportcoach

Oudewater Vitaal bestaat uit een jong team sportieve en enthousiaste Oudewaterse buurtsportcoaches. Het team wordt aangestuurd door Tess Anbergen, die inmiddels al jaren vol passie het bewegingsonderwijs verzorgt in Oudewater. “Ons enthousiaste team gaat zich volledig inzetten om iedereen het plezier van sporten en bewegen te laten ontdekken, want bewegen is fantastisch! Het verbetert je humeur, het geeft energie en stimuleert je fit te blijven”, aldus coördinator Tess Anbergen.

Maatschappelijke doelen

“Met sporten en bewegen kunnen we ook heel goed andere maatschappelijke doelen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan goede gezondheid, sociaal welzijn en het leggen van leuke contacten”, aldus Walther Kok, wethouder Sport en Gezondheid. “Daarom gaat Oudewater Vitaal sport en bewegen verbinden met zorg en welzijn.”

Lokaal sportakkoord

De opdracht voor Oudewater Vitaal bestaat ook uit het uitvoeren van het sportakkoord. Informateur Ton Hendrickx: “Het lokaal sportakkoord is een open plan, waarbij in de uitvoering voldoende ruimte is om details aan te passen naar de wensen van de sporters”. Daarom start team Oudewater Vitaal op korte termijn met een behoeftepeiling bij iedere sportaanbieder. Met samenwerken, kennis delen en afstemmen wordt een toekomstbestendig sportaanbod voor jong en oud gecreëerd. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Ton voor zijn inspanningen en het uitdagende resultaat. De bal ligt nu bij Oudewater Vitaal.

Blijf op de hoogte!

Er wordt hard gewerkt aan een vliegende start. Eind oktober gaat team Oudewater Vitaal de openingsactiviteit lanceren. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.oudewatervitaal.nl. Of volg ze via Facebook en Instagram.

Bron: Buurtsportcoaches | Redactie: Oudewater.net 

Geef een antwoord