Oudewater krijgt met TouwTrein nieuwe toeristische attractie

Na een degelijke voorbereiding ziet het er naar uit dat Oudewater nog dit jaar een nieuwe toeristische attractie erbij krijgt: de TouwTrein. een mooie, charmante manier om eens op andere wijze kennis te nemen van de Oudewaterse geschiedenis en omgeving.

Naar een idee van Els Harzing-Dam zijn voorzitter Hans Koopman van het Touwmuseum en secretaris Jeroen Harzing van BVO in 2017 aan tafel gaan zitten om te bekijken of dit te realiseren is. “Met de TouwTrein willen we het buitengebied van Oudewater verbinden met het historische centrum. In het buitengebied rondom Oudewater zitten genoeg bedrijven en locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken.”

De route van de TouwTrein loopt door het centrum van Oudewater en strekt zich vervolgens uit richting de Kersentuin (richting Hekendorp) en richting de Theetuin (richting Linschoten). Bezoekers kopen een kaartje en kunnen de hele middag gebruik maken van het TouwTreintje via het hop-on hop-off systeem. Onderweg krijgen ze uitleg over de markante punten in en rondom Oudewater. De exacte route is echter nog niet bekend. Het uitgangspunt is dat de eventuele winsten van de exploitatie van de TouwTrein ten goede komen aan het Touwmuseum.

Zodra de nieuwe stichting Toeristische Touwtrein Oudewater is opgericht wordt Jeroen Harzing voorlopig de voorzitter. In de raad van advies zitten Leffert Kuik, Jan van Dam, Piet Six, Els Harzing-Dam en Hans van Raay. Zij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de uitwerking van de plannen. Cees Loef en mevrouw Jansen van Notariskantoor Oudewater zijn betrokken bij de uiteindelijke inhoud van de stichting. Mans La Lau gaat de chauffeurs opleiden. Dennis de Cauwer van de gemeente Oudewater adviseert bij het aanvragen van de nodige vergunningen.
De financiering voor de aanschaf van de TouwTrein is in principe rond, op voorwaarde van extra sponsors, een stevig bestuur en een team vrijwillige chauffeurs. Voor belangstellenden begint donderdag 24 mei om 19.30 uur een informatieavond in het Touwmuseum. Hans Koopman en Jeroen Harzing geven tijdens de avond een uitgebreide presentatie van de plannen.

De TouwTrein zoekt vrijwilligers, sponsors en bestuurders. Vrijwilligers – 18-plus en in het bezit van een rijbewijs – verdienen een centje bij. Belangstelling? Er is een inloopavond op donderdag 24 mei om 19.30 uur in Het Touwmuseum, Reijersteeg 4.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort-Oudewater | 12 mei 2018

Geef een antwoord