Oudewater ontvangt commissaris van de koning

De commissaris van de koning in de provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, brengt woensdag 20 april een werkbezoek aan Oudewater. Op het programma staan gesprekken met burgemeester Pieter Verhoeve, het voltallige college, een bezoek aan de Oude Touwfabriek en een informeel samenzijn met de gemeenteraad.

Van Beek spreekt vanaf 14.00 uur met Verhoeve over onder andere openbare orde en veiligheid. Als later ook de wethouders Bert Vermeij en Ad de Regt aanschuiven, dan komt een onderwerp als de huisvesting van statushouders ter sprake.

Na deze gesprekken brengt Van Beek om 15.30 uur een bezoek aan het woningbouwproject Oude Touwfabriek. De starterswoningen hier – opgetrokken in industriële sfeer – zijn mede mogelijk gemaakt door een erfparelsubsidie van de Provincie Utrecht.

Vanaf 17.00 uur vindt er in het stadhuis op de Visbrug een informeel samenzijn plaats met de Oudewaterse gemeenteraad. Leden van Provinciale Staten ontvangen tevens een uitnodiging voor die bijeenkomst. Die duurt tot 18.00 uur.

Burgemeester Verhoeve kijkt uit naar de komst van de commissaris. ,,Het komt de samenwerking tussen overheden ten goede als zij informatie delen en elkaar bijpraten over actuele onderwerpen die zowel de provincie als de gemeente aangaan.’’

Bron: Gemeente Oudewater | 19 april 2016

Geef een antwoord