Oudewater te zien in EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’

Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Oudewater. Oudewater is te zien van 30 november tot en met 4 december om 17.10 uur bij NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: ook dit seizoen staat in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken.

Al 750 jaar heeft Oudewater stadsrechten. Het hele jaar door is dat gevierd. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in de rijke geschiedenis is het beleg door de Spanjaarden van 1575. Mirjam bekijkt samen met muntenkenner Danny Neuzerling de bijzondere noodmunten die tijdens die belegering werden geslagen. Vanwege de 750e verjaardag van de stad krijgt Oudewater koninklijk bezoek; Koning Willem-Alexander.

De koning onthult het beeldje ‘Rebecca’, een cadeautje voor de 750e verjaardag van de stad. Mirjam is erbij en mag tot haar grote vreugde zelfs de hand van de koning schudden. Ook ontmoet ze de maker van het beeldje, Gert Jan Meijer. ‘‘Ik hoop dat de mensen haar, onze Rebecca, een sympathiek figuur gaan vinden.’’ Bij het beeldje Rebecca kan iedereen water krijgen en dat verwijst naar de bijbelse Rebecca.

Kefah gaat in Oudewater op stap met Koert Westerman, sportcommentator en presentator. Hij woont al jaren in Oudewater en is trots op zijn stad. Westerman: ‘‘De mentaliteit van de mensen, de manier waarop ik opgenomen ben, daardoor voel ik drang om hier mee te doen. Mensen zorgen voor elkaar. Ze weten ook alles van je, maar hoe erg is dat eigenlijk? Ik vind dat hartstikke leuk’’. Ook bezoeken zij samen de St. Bonifatiuskerk, voor Koert een bijzondere plek.

Naast deze inwoners ontmoet Geloof en een Hoop Liefde nog veel meer inwoners van Oudewater. Het nieuwe seizoen van het NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen.

In het EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren – Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst, Herman Wegter en Kefah Allush – verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven. Meer informatie: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 11 november 2015

One thought on “Oudewater te zien in EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’”

  1. Maria zegt:

    Oudewater is inderdaad een prachtig stadje ook om in tw wonen!!

Geef een antwoord