Oudewater is in trek bij toeristen

De cijfers van 2015 liegen er niet om. Oudewater is in trek bij toeristen. Er is een forse stijging te zien in bijna alle activiteiten.

Via het TIP kunnen toeristen bijvoorbeeld een arrangement boeken bij hun bezoek aan Oudewater. Ten opzichte van 2014 is daar een behoorlijke groei te zien. In 2014 werden er 46 arrangementen geboekt en in 2015 63. In omzet betekent dit een stijging van 18.000 naar 32.500 euro. Maar liefst 80 procent. Ook de Grachtenvaert doet het goed. Maar liefst 43 procent stapt in de Geelbuik voor een rondvaart. Bezoek aan horeca levert per persoon een stijging op van 16 naar 29 euro.

Het TIP is niet meer weg te denken en een belangrijk instrument om de vele toeristen goed te informeren over de vele mogelijkheden. In 2009 waren er nog 8.063 bezoekers, in 2014 9.371 en in 2015 zelfs een record van 10.035.

Het meest populair is de stadswandeling, 71 procent van de bezoekers doet hieraan mee. Wie alleen naar de cijfers kijkt, ziet dat het lijkt alsof de musea in Oudewater enigszins achterblijven en de bezoekersaantallen zelfs dalen. Maar schijn bedriegt, want het toenemend gebruik van de Museumkaart geeft een vertekend beeld.
Ook de musea delen in de stijging van de bezoekersaantallen

Het pittoreske stadje is wel oud maar niet uit de tijd. Je kunt Oudewater overigens op heel verschillende manieren bekijken, ook vanaf het water, en dat is behoorlijk in trek.

Wellicht is deze stijgende belangstelling mede te danken aan de samenwerking tussen alle partijen die hier hun steentje aan bijdragen. Het TCPO (Toeristisch en Cultureel Platform Oudewater), STRO (Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater) en Oudewater.net werken hard om Oudewater te promoten.
Het lijkt, gezien deze cijfers, zijn vruchten af te werpen.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 20 januari 2016
Foto: Bert van der Horst

Geef een antwoord