Oudewater verlaagt bruggeld met meer dan de helft

Opvarenden van plezierboten die de Hoenkoopse brug passeren hoeven nog maar € 2,- in de klomp te stoppen. Dat was € 4,50. De verlaging gaat maandag 20 juni in. Met deze reductie wil de gemeenteraad Oudewater aantrekkelijker maken voor waterrecreanten.

Van begin april tot eind oktober glijden jaarlijks rond de 5.500 plezierboten over de Hollandse IJssel door Oudewater. Tot voor kort betaalden die € 4,50 per keer bij het passeren van de Hoenkoopse brug. Een stevig tarief ten opzichte van andere bruggen. Dat moet veranderen, vindt de meerderheid van de gemeenteraad. Oudewater wil zich namelijk presenteren als een gastvrije en aantrekkelijk stad voor recreanten en toeristen. Daar hoort een prijsvriendelijk brugtarief bij.

Aan de hand van de ervaringen die Oudewater dit vaarseizoen opdoet, beoordeelt hij of de verlaging in 2017 een vervolg krijgt. Leden van Watersport Vereniging Oudewater blijven dit vaarseizoen de mogelijkheid houden om voor € 6 een brugbonnenboekje aan te schaffen. Dat is goed voor tien passages van de Hoenkoopse brug.

Waterrecreanten komen aan hun trekken

Los van de verlaging van de bruggelden, komen waterrecreanten steeds meer aan hun trekken in Oudewater. Het aantal rondvaarten in en rond de stad neemt toe, de schutmogelijkheden naar de Lange Linschoten zijn verruimd en sloepen kunnen sinds vorig jaar ‘kort parkeren’ in de Haven. Welkomstborden, nieuwe aanlegpalen en opgeknapte uitstapplekken horen ook bij de verbeteringen. Verder maakt Oudewater onderdeel uit van een sloepennetwerk.

Bron: Gemeente Oudewater | 20 juni 2016

Geef een antwoord