Oudewater Vitaal broedt op nieuwe plannen

 

De ‘Kerst Vierdaagse’ van Oudewater Vitaal bracht heel wat mensen in beweging.  Het nieuwe platform Oudewater Vitaal, dat uit  een team van een aantal  buurtsportcoaches bestaat, zorgde ervoor dat in een korte tijd allerlei straten meededen met een actie om hun straat (zo) mooi (mogelijk) op te tuigen met kerstversiering , maar het uiteindelijke doel was uiteraard om mensen in beweging te krijgen. En dat is gelukt. En hoe! Iedere avond liepen er tientallen mensen door Oudewater.

Hoewel die kerstversierwedstrijd zeker  heel leuk was en bijzonder gewaardeerd werd, gold dat ook voor de actie om kerstkaarten te deponeren in een bus bij de Wulverhorst.

De foto werd pas gemaakt nadat onze fotograaf, Bert van der Horst, de Markt had schoongeveegd 🙂

 

Want alle kerstkaarten die binnenkwamen hebben heel wat mensen in die tijd een dankbaar moment weten te bezorgen.

Het begin

Oprichter Danny Muijs liet al eerder weten dat ‘bewegen  fantastisch is’. “Niet alleen gezond voor je lichaam, maar zeker ook om je mentaal lekker te voelen.” Dat Oudewater Vitaal geen concurrent is van de sportverenigingen was duidelijk. Ze willen samenwerken  met alle sportaanbieders en alle andere partijen die Oudewaternaren graag gezond en vitaal willen houden. “De website is nu klaar,” liet Tess Anbergen weten, “Daar komt het complete aanbod van sporten te staan en een evenementenkalender van de sportclubs.”

De nieuwe plannen

Tess houdt een paar slagen om de arm als ze laat weten dat ze bezig zijn er voor te zorgen dat meer mensen aan het wandelen gaan, iets voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar aan het organiseren zijn dat in de voorjaarsvakantie zijn beslag moet krijgen en natuurlijk ook voor de senioren wat in petto hebben. “Houdt de website maar in de gaten,” voegt ze er aan toe. “En als we iets concreets hebben – en dat is al heel snel – zullen we er alles aan doen om er zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan te geven. Wij willen onze stad in beweging zetten.”

“Wij zetten onze stad in beweging”

Dat ze Oudewater in beweging willen zetten is wel duidelijk; dat is ook de eerste zin die opvalt wanneer je de vrolijke en heldere website opent. We zijn benieuwd wat de nieuwe plannen gaan inhouden, maar we gaan ondertussen vast een blokje om, een balletje trappen en/of met ‘Nederland in Beweging‘ meedoen (Elke werkdag om 09.15 uur op NPO 2 en om 10.15 uur op NPO 1) . Want met stilzitten kom je ook niet verder.

Redactie Oudewater.net |Donderdag 4 februari 2021

Geef een antwoord