Oudewater zaterdagavond 17 juni: The Outlaws

Er was een truck van Jan van Dam Transport geplaatst op de Markt in Oudewater. Niet zomaar één, maar nog één met de reclame van Oudewater 750, een prachtig exemplaar! Het werd dan ook een kleine herbeleving van het feest van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Jan had de truck beschikbaar gesteld en Kees Meerveld had hem vakkundig geplaatst voor een optreden van The Outlaws. Eén van de krakers van ‘Goud van Oudewater’ optredens in sporthal De Eiber in april 2015.

Annelies van Jill House was dit al eerder van plan, maar door omstandigheden was er niets van gekomen. Zij regelde de vergunning en de financiën.  Natuurlijk deden de drie andere horecaondernemers van de Markt ook weer mee. Wat een geweldige samenwerking door IJssalon Roberto, café De Kroeg, restaurant Lumière en Jill House.  We zijn blij met zulke ondernemers die dit voor elkaar weten te brengen. De muziek was uitstekend afgesteld, beslist niet te hard en er ontstond een heerlijk sfeertje onder de oudere jongeren van Oudewater.

Walking the dog

Outlaws 17-6-2017 252 (154)Mijn overbuurman aan de tafel kreeg een twinkeling in zijn ogen toen Mans la Lau het nummer van de Rolling Stones aankondigde en op zijn bekende geheel eigen wijze, Walking The Dog (uit 1964), liet horen. Hij deed dit maar liefst drie keer, inclusief het nooit ontbrekende fluitje, dat zo typerend is voor dit nummer. Er werd door diverse mensen uit het publiek mee gefloten. Iedereen genoot; er werd gedanst, gelachen, geapplaudisseerd en er werden oude herinneringen opgehaald. Er werd gegeten en gedronken op de zeer goed gevulde terrassen op deze zwoele warme zomeravond.

U begrijpt, zonder een paar toegiften van THE BAND mochten ze niet vertrekken, de mannen hadden er dan ook heel veel schik in. Het bleef nog lang daarna gezellig op de Markt. In Oudewater wonen is zo gek nog niet.Bron: Oudewater.net | 21 juni 2017
Tekst en foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord