Oudewaternaar door naar de volgende ronde Grillmasters

Bald Jongerius (24) is samen met zijn collega Jonne Boers (23) door naar de vierde aflevering van het RTL 4-programma Grillmasters. “Bbq’en is niet alleen een sateetje grillen. Je kunt er zelfs een chocolade brownie op bereiden.”

In de aflevering van gisteren was te zien hoe Bald en Jonne als één van de eerste doorgaan naar de volgende ronde. “Ik ben het meest trots op het gerecht dat we toen hebben gemaakt. We hebben een hele zalm gerookt met daarbij crostini’s, een crème van avocado en geroosterde bloemkool: gewoon een lekker gerechtje.”

Een boost

De jury, bestaande uit chef-kok Herman den Blijker en barbecuekampioen Jord Althuizen, waren te spreken over dit gerecht. “Het paste volgens hen goed bij elkaar. En ja, dat geeft je wel een boost als zij dat zeggen”, vertelt Bald.

Hotelschool

De Oudewaternaar heeft zijn hele leven al een voorliefde voor eten en drinken. Zo werkte hij in meerdere restaurants en rondde hij de hotelschool af. Nu werkt hij als accountmanager bij een internationale groothandel dat wereldwijd vlees importeert. “Ik sta niet meer dagelijks in de keuken, maar ik blijf het leuk vinden om hiermee bezig te zijn.”

Of de heren de felbegeerde titel ‘Grillmasters 2016’ binnenslepen zal in de komende weken duidelijk worden. Grillmasters is elke dinsdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 22 juni 2016

Geef een antwoord