Oudewaters team gooit hoge ogen bij Woerdens Dictee

Zuchten en steunen was het enigszins dinsdagavond, toen 70 deelnemers zich bogen over het Groot Woerdens Dictee. Want het was pittig, heel pittig. Winnaar werd Werner Joosten met slechts 16 fouten. Daarnaast kwam het Team Verslaggevers Oudewater en ommelanden als beste team uit de bus.

Schrijfster Maja Becking vertelde van tevoren al dat ze het schrijven van het dictee was begonnen met woorden die ze zelf ook moest opzoeken. Dat bleek wel, want het dictee over een Paraguayaanse linksback en een Faeröerse klaveciniste bevatte termen als flux de paroles en gutturaal.

Team Oudewater 16-2-2016 Dictee woerden 043

Becking-van Leeuwen had haar best gedaan op het dictee over talenten, met lastigheden zoals de tussen-n, het koppelteken en het wel of niet aaneenschrijven van woorden. Ze verwerkte bijvoorbeeld goed-is-niet-goed-genoegopleiding,earlgreythee, bigbrotherachtige, middelbareschoolfrans enlagerugpijn in het dictee. Aan burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater was het de taak het dictee foutloos voor te lezen.

Pieter Verhoeve 16-2-2016 Dictee woerden 036

Gemiddeld worden 25 fouten gemaakt in het Woerdens dictee, dit jaar waren dat er een stuk meer. Wat de slechts 16 fouten die winnaar Werner Joosten had, extra knap maakt. Hij kreeg de trofee de ganzenveer mee naar huis.

De tweede plaats was voor Gerard de Jong en de derde plaats ging naar Florian van Hout, leerling van het Minkema College. Hij was tevens de winnaar van de tien deelnemende leerlingen.

Winnaars-16-2-2016 Dictee woerden 217

Er werd ook meegedaan aan het dictee door acht teams. Team Kunst en Cultuur, Team Politiek Woerden, Team Sport, Team Muziek, Team Media, Team ‘Erkend Talent’ Bodegraven, Team Literatuur en Team Verslaggevers Oudewater en ommelanden. Laatstgenoemde team kwam als beste team uit de bus.

Een alleraardigst filmpje over het dictee van TV Woerden.
En een aardige serie foto’s van de Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bron: Zenderstreek | 17 februari 2016

Geef een antwoord