Oudewaterse leerlingen rapen zwerfvuil

Leerlingen van de Mariaschool in Oudewater en de Goejanverwelleschool in Hekendorp binden de strijd aan met zwerfvuil. De kinderen van Klavertje 4 laten zich ook niet onbetuigd. Zij doen mee aan een afvalproject op school.

Gewapend met knijper en vuilniszak ontdoen de kinderen hun schoolomgeving van zwerfvuil. En wethouder Bert Vermeij helpt een handje mee. Dat doet hij op vrijdag 27 maart vanaf 08.30 uur. Dan gaat hij samen met de leerlingen van de Mariaschool de Nieuwstraat en omliggende straten zwerfvuilvrij maken.

De kinderen van de Goejanverwelleschool gaan een dag eerder rommel rapen in Hekendorp.

Op Klavertje 4 pakken ze het anders aan. Daar verzamelen de leerlingen van de Jenaplanschool een week lang plastic afval. Als afronding van dit afvalproject zwaaien zij vrijdag, samen met wethouder Vermeij, de container met het ingezamelde plastic uit.

De jeugdige Oudewaternaren komen in actie vanwege de Landelijke Opschoondag. Die staat jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van maart. Dan gaan vrijwilligers aan de slag om hun straat of buurt een betere aanblik te geven.

Zo ook vrijwilligers in Hekendorp. Die maken op zaterdag 28 maart de openbare ruimte schoon. Datzelfde doen inwoners van Papekop.

De gemeente zorgt voor materialen en haalt na afloop het afval weer op. Wie zin heeft om mee te helpen, kan dat laten weten via z.ambassadeurs@gmail.com.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 25 maart 2015

Geef een antwoord