Oudewaterse muziektent begint aan tweede leven

De Oudewaterse muziektent is terug van weggeweest. Hij gaat op hoogtijdagen weer dienst doen op de Markt, te beginnen op Koningsdag. Op vrijdag 27 april om 16.00 uur wijdt de Muziekgroep Oudewater de opgeknapte ‘podiumwagen’ weer in.

Oudere Oudewaternaren zullen zich de ingebruikname van de muziektent wellicht nog herinneren. Dat was op Koninginnedag, donderdag 30 april 1964. Toen gaf de in 1939 opgerichte Muziekvereniging Juliana (de voorloper van Muziekgroep Oudewater) een concert op de Markt. Op en rond de centrale plek in de binnenstad waren er toen tal van activiteiten met voor elk wat wils: trottoirtekenwedstrijd, fietsenrally, kinderoptocht, volksfeest, taptoe. Of maar eens wat te noemen.

In de daaropvolgende jaren kreeg de muziektent steevast een plaatsje op de Markt als er wat te vieren viel. Ook diverse hoogwaardigheidsbekleders bestegen in de loop der tijd het mobiele podium. Op 23 augustus 1972 bijvoorbeeld. Toen ontving Oudewater prinses Beatrix en prins Claus. Maartje Knol en Jaap Rietveld begeleidden het koninklijk paar, onder andere op de muziektent. Zij waren dan ook aanwezig bij de presentatie van de opgeknapte muziektent.

Omdat naar verloop van tijd de festiviteiten in de binnenstad een grootschaliger karakter kregen, verloor de muziektent zijn functie en moest plaatsmaken voor grote podia. Zoals bijvoorbeeld bij het Heksenfestijn. De muziektent raakte in verval. Dat ging de Oudewaterse Oranjevereniging Oranje Boven aan het hart. Daarom gaf het bestuur de muziektent zijn oude glans terug.

Bij de presentatie van de opgeknapte podiumwagen aan de pers, liet burgemeester Pieter Verhoeve weten opnieuw een beloftevolle toekomst te zien voor de muziektent. ,,Voor kleinschalige optredens kan de muziektent prima dienst doen. Bijvoorbeeld bij Pracht aan de Gracht. Dat roept een mooi nostalgische beeld op dat prima past bij Oudewater.’’

Bron: Gemeente Oudewater | 12 april 2018

Geef een antwoord