OZV viert haar 75-jarig jubileum

Zwemlessen in Het Statenbad, waterpoloën of meedoen met de jaarlijkse zwemvierdaagse. Welke Geelbuik is er niet opgegroeid met OZV? Dit jaar viert de Oudewaterse Zwemvereniging OZV haar 75-jarig bestaan.

De Oudewaterse Zwemvereniging OZV viert het hele zwemseizoen het 75-jarig bestaan van de vereniging. Het jubileumjaar ging van start met een nieuwjaarsduik.

Het jubileumjaar van OZV ging van start met een nieuwjaarsduik. Een groot succes, volgens voorzitter Hans Schoonderwoerd en bestuurslid Jan Hoogenboom. ‘‘Het was een fantastische dag. Richard Proost was aanwezig om de deelnemers op te warmen. En om weer op temperatuur te komen na de frisse duik waren er twee grote jacuzzi’s neergezet’’, zegt Jan Hoogenboom. Schoonderwoerd: ‘‘De opkomst was hoog. Er waren veel mensen in het water, maar er stonden ook veel toeschouwers.’’ De nieuwjaarsduik is slechts het begin van het feestjaar. Tot de sluiting van het zwemseizoen in september zijn er allerlei festiviteiten gepland.

In april opent Het Statenbad, onder het beheer van Stichting Beheer Zwembad Oudewater (SBZO), misschien wel voor de laatste keer. Hoogenboom: ‘‘Waarschijnlijk komt er bij de opening een bekende zwemmer langs en tijdens dit weekend is er een feestavond voor leden en oud-leden. De zwemvierdaagse pakken we dit jaar groter aan dan normaal en voor de jeugd is er in de zomer een toernooi met een overnachting. We doen natuurlijk mee met de verenigingendag en er is een groot bedrijventoernooi na de zomervakantie’’.

Om de activiteiten van het jubileumjaar te kunnen bekostigen is de Club van 75 opgericht. ‘‘Veel mensen dragen de vereniging een warm hart toe. Dit zijn mensen die zelf lid zijn of zijn geweest, maar ook mensen die op de één of andere manier in aanraking zijn geweest met OZV. Omdat het niet zeker is of OZV volgend jaar als vereniging nog gebruik kan maken van Het Statenbad, gaan we er een extra leuk jaar van maken’’, zeggen Schoonderwoerd en Hoogenboom.

‘‘OZV is al 75 jaar een hele mooie club en het ledenaantal blijft groeien. De sfeer onderling is erg goed en we hebben nu nog een eigen clubhuis. Dit willen we niet verloren laten gaan.’’

‘‘De toekomst van OZV hangt dus af van welk plan er wordt doorgezet. Wij zijn voor het plan van COO met een overdekt en openluchtbad’’, geeft Schoonderwoerd aan. Hoogenboom: ‘‘Zwemmen is een sport die iedereen zijn of haar hele leven blijft beoefenen. Met andere sporten zoals voetbal of tennis stoppen mensen, maar zwemmen blijf je altijd doen. Is het niet op vakantie, dan is het wel tijdens een dagje uit naar de Reeuwijkse Plassen. Het is dus belangrijk dat de mogelijkheid om te (leren) zwemmen in Oudewater blijft.’’

Meer informatie over de Club van 75 en OZV is te vinden op de website: www.ozvoudewater.nl.

 Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 6 februari 2015

Geef een antwoord