Parkeerplaats voor campers op voormalige stadscamping Oudewater

Toeristen die met een camper naar Oudewater komen, kunnen hun kampeermiddel gratis een plekje geven op het terrein van de vroegere camping Statenland. Die plaats naast de skeelerbaan en aan de voet van de Hollandse IJsseldijk vormt een mooie uitvalbasis om de stad en de buitengebieden te voet of op de fiets te verkennen.

Geen voorzieningen

De openstelling geldt voor een proefperiode tot en met het einde van deze zomer. Campers die gebruik maken van de ‘parkeerplaatsen’ zijn wel aangewezen op de faciliteiten van hun eigen kampeermiddel. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Ook ontbreken een watertap- en afvoerpunt, net als een elektriciteitsaansluiting. Auto’s of caravans mogen hier niet staan. Alleen campers.

Gastvrijheid uitstralen

,,Het gaat om een proef,’’ legt burgemeester Pieter Verhoeve uit. ,,Als gemeente willen we gastvrijheid uitstralen naar onze bezoekers en dit is ook manier om wildkamperen te voorkomen,’’ vervolgt Verhoeve. Aan de hand van de opgedane ervaringen beoordelen burgemeester en wethouders na het kampeerseizoen of dit initiatief volgend jaar een vervolg krijgt. De campers kunnen op het Statenland terecht zodra hier het aanduidingsbord is geplaatst.

Maximaal 5 campers

In 2012 sloot de gemeente de camping uit bezuinigingsoverwegingen en verwijderde tegelijkertijd de trekkershut, de elektriciteitsaansluitingen en het watertappunt. Die komen volgens Verhoeve ook niet terug. De halfverharde plaatsen zijn nog wel aanwezig en uitstekend geschikt voor maximaal 5 campers. Die hoeven geen overnachtingskosten te betalen. Op andere plaatsen in de stad mogen campers ’s nachts niet staan.

Gemeente Oudewater | Woensdag 23 juli 2014

One thought on “Parkeerplaats voor campers op voormalige stadscamping Oudewater”

  1. Ad Graafland zegt:

    Goedendag,

    Waarom mogen hier alleen campers overnachten en geen caravans? De meeste caravans zijn net als campers uitgerust met voorzieningen om vrij te kamperen. Op deze wijze zijn caravans onderweg of voor een toerisitisch bezoek verbannen naar parkeerplaatsen of openbare weg.

    Met vriendelijke groet,

    Ad Graafland

Geef een antwoord