Platform Duurzaam Oudewater voortvarend van start

Donderdagavond 13 november vond in het oude Stadhuis de eerste bijeenkomst plaats van het Platform Duurzaam Oudewater. Daarbij zijn talrijke ideeën voor duurzame initiatieven in Oudewater besproken. Op de open uitnodiging van de gemeente zijn 23 belangstellenden afgekomen, een mooie opkomst.

Wethouder Bert Vermeij tevreden

Wethouder Bert Vermeij toonde zich na afloop tevreden: ,,Ik ben blij dat vanavond deze betrokken groep mensen bij elkaar is gekomen. Die ontmoeting heeft op zich al een meerwaarde, want je merkt dat duurzame initiatieven elkaar kunnen versterken,’’ vat Vermeij zijn eerste bevindingen samen. Hij vervolgt: ,,Ik heb bovendien goede ideeën voor de toekomst gehoord. We zijn vooral op zoek naar concrete ideeën die in Oudewater uitvoerbaar zijn en zichtbaar resultaat opleveren. De volgende stap is om gezamenlijk te kijken waarvoor het meeste enthousiasme bestaat.”

Naast de wethouder waren onder meer vertegenwoordigers aanwezig van Energie Oudewater, de Wereldwinkel, Zwerfvuilambassadeurs en Tuinderij de Groenteboer. Maar ook diverse geïnteresseerde burgers en ondernemers schoven aan. Het onderwerp duurzaamheid is in de meest brede zin van het woord besproken. In kleinere groepen zijn de thema’s energie, afval, groenbeheer en gedrag verder uitgewerkt tot concrete ideeën.

Geïnteresseerden nog steeds welkom

Het Platform Duurzaam Oudewater is opgericht om gezamenlijk te bespreken hoe Oudewater nog duurzamer kan worden en hoe daar nog meer mensen bij betrokken kunnen worden. De gemeente laat weten dat het nog niet te laat is voor mensen die de startbijeenkomst hebben gemist, maar wel ideeën hebben over duurzaamheid in Oudewater. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden bij Vivian Buskens, via v.buskens@oudewater.nl. Een tweede bijeenkomst volgt in februari 2015.

Redactie Oudewater.net | 15 november 2014

Geef een antwoord