PowerWalking in Oudewater

Sinds kort is LOGO (Loopgroep Oudewater) begonnen met een nieuwe vorm van lopen: PowerWalking.

Zoals de naam al aangeeft is het niets meer dan wandelen maar dan met een beetje meer power. Je loopt dus wat sneller dan normaal. Het gemiddelde looptempo is 5 km/uur. Met PowerWalking  ga je daar minstens een 1 km/uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur.

Het is niet de bedoeling dat je een tempo aanneemt waardoor je buiten adem raakt, zolang je nog kan praten heb je een mooi tempo te pakken. De gemiddelde intensiteit bij PowerWalking ligt rond de 70-80% van je maximale hartfrequentie wat wil zeggen dat je naast vetverbranding ook vooral aan je conditie werkt.

Voor wie is het geschikt

Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat powerwalken veel minder je gewichten belast. Hardlopen geeft een vrij grote schok bij het neerkomen, wat relatief zwaar is voor onder meer je knieën. Met powerwalken heb je dit niet en hierdoor heb je minder kans op blessures. Het is daarom ook erg geschikt voor ouderen, zwaardere mensen of mensen die knie- of rugklachten hebben.

LOGO, ook voor hardlopen en Nordicwalking

Loopgroep Oudewater, LOGO, is een levendige vereniging voor Hardlopen en Nordicwalking en sinds kort dus ook Powerwalking.

LOGO is opgericht op 20 oktober 1997 en uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 160 enthousiaste leden. Voor het Hardlopen en Nordicwalking bestaat er de mogelijkheid meerdere keren per week te trainen. Belangrijk is dat ieder op zijn eigen niveau kan trainen en zijn eigen doelen kan stellen en verwezenlijken. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

Bron: Loopgroep Oudewater | 13 mei 2015

Geef een antwoord