Pracht aan de Gracht 2018

Op vrijdag 24 augustus was het weer zover. Voor de zesde keer werd Pracht aan de Gracht georganiseerd. Het bestuur van Pracht aan de Gracht heeft een andere samenstelling gekregen. Duidelijk is dat ook deze samenstelling goed heeft gewerkt, want de organisatie was perfect.

23 stands met culinaire ondernemers uit Oudewater en directe omgeving waren present met de meest fantastische gerechten: voor-, hoofd- en nagerechten waren te kust en te keur verkrijgbaar. Lumière met een geweldig nagerecht van warme kersen met een pancake (gemaakt met meel van de Molen uit Montfoort), chocoladekrullen en een saus van gecondenseerde melk. Heerlijk! En ook Hex had een mooie steengrill met fijne gerechten. Joia had ook gedacht voor de vegetariërs onder ons: een voortreffelijke truffelrisotto met een krokant ‘stolweitje’. Goed bedacht en compleet uitverkocht! Elke cateraar en horecaondernemer had wel een gerecht dat de aandacht verdiende en de moeite waard was. Alles te betalen met muntjes, die een waarde hadden van € 2,50 per munt. Gemakkelijk om af te rekenen en een wachtrij om ze te kopen.

Mooie muzikale omlijsting:  zang a-capella, soulmuziek en jazz. Voor ‘elk wat wils’. Een fijne sfeer en zoals enkele horecaondernemers zeggen: “een zeer goede samenwerking met de ondernemers onderling”. Dat is toch geweldig! Dat is toch ook Oudewater!

Pracht aan de Gracht 2018-1Het feit dat er een grijze lucht boven Oudewater hing en een forse regenbui zich aandiende, daar hebben we het even niet over. Want de bezoekers zochten een droge plek op en feestten gewoon verder. De prachtige aankleding met de vele paraplu’s gaven nog een extra dimensie. Het was weer een heel geslaagde Pracht aan de Gracht! Op naar de volgende editie in 2019! De ondernemers zijn er klaar voor. U toch ook?

Bron: Oudewater.net | 13 september 2018
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord